Uzņēmēji decembrī Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) bez maksas varēs saņemt informāciju par sava uzņēmuma autoparku, informē CSDD.

Šo pakalpojumu CSDD piedāvā, jo sakarā ar izmaiņām transportlīdzekļu ikgadējās nodevas maksājumos strauji pieaugusi interese par uzņēmumiem īpašumā vai turējumā esošajiem automobiļiem.

Lai saņemtu informāciju, uzņēmuma pārstāvim jānosūta pieprasījums uz e-pasta adresi autoparks@csdd.gov.lv. Pieprasījumā jānorāda uzņēmuma rekvizīti, kā arī pieprasījumu nosūtītāja vārds, uzvārds un ieņemamais amats.

Saņemtajā informācijā tiks uzrādīts uzņēmuma automašīnu skaits un informācija par katru transportlīdzekli, tostarp transportlīdzekļa statuss, pēdējās tehniskā apskates datums un neapmaksātie sodi.

Savukārt fiziskās personas šo pašu informāciju var saņemt bez maksas, reģistrējoties CSDD interneta mājas lapā sadaļā e-pakalpojumi.

Jau vēstīts, ka Saeima, pieņemot valsts budžetu atbalstīja arī ievērojamu ikgadējās transportlīdzekļa nodevas paaugstināšanu vieglajiem transportlīdzekļiem un motocikliem. Turklāt nodeva par tekošo un iepriekšējo gadu būs jāmaksā neatkarīgi no tā, vai transportlīdzeklim tiek veikta tehniskā apskate.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!