Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektora amatā vajadzētu iecelt Vinetu Veldri (TP), jo tikai viņš spētu sakārtot eksporta jautājumus uz Krieviju, kas esošajos ekonomiskajos apstākļos Latvijas pārtikas produktu ražotājiem ir ļoti būtisks jautājums, pauda zemnieku saimniecības "Mežacīruļi" saimnieks Juris Cīrulis.

"PVD ir atbildīga par Latvijas pārtikas produktu eksporta jautājumiem. No šī dienesta operatīvas rīcības ir atkarīgs tas, cik veiksmīgi Latvijas uzņēmumi spēj realizēt savu produkciju ārvalstu tirgos. Lai to varētu izdarīt, ir vajadzīgs vīrs ar kārtīgu mugurkaulu, un Veldre tāds noteikti ir. Viņu ciena un respektē Krievijas kolēģi. Viņš savas zināšanas un spējas vadīt PVD jau vienreiz ir pierādījis," sacīja Cīrulis.

Lauksaimnieks pauda bažas par to, ka jaunā ģenerāldirektora amatā noteikti nedrīkst iecelt kādu no esošajiem dienesta ierēdņiem, jo viņiem būs grūti nodrošināt operatīvu un objektīvu darbu.

Savukārt Latvijas Zivrūpnieku asociācijas vadītājs Didzis Šmits uzsvēra, ka jaunajam PVD vadītājam vajadzētu uzturēt aktīvu dialogu ar pārtikas nozaru asociācijām nevis ar atsevišķiem uzņēmumiem. "Mēs zinām savus plusus un mīnusus, tāpēc no PVD mēs gribētu sagaidīt ne tikai formālu kontroli, bet praktiski palīdzēt novērst uzņēmumiem problēmas. PVD veic sertifikāciju eksportam, tāpēc ir svarīgi, lai dienests strādātu operatīvi un profesionāli un spētu sniegt pārtikas uzņēmumiem nepieciešamos pakalpojumus," sacīja Šmits.

Kā ziņots, līdzšinējais PVD ģenerāldirektors Samohvalovs turpmāk vairs nepildīs PVD ģenerāldirektora pienākumus, bet tiks pārcelts citā amatā PVD struktūrās. Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs lēmumu par Samohvalova turpmāko darbu PVD pieņems nākamā gada sākumā.

Dūklavs nav apmierināts ar PVD veikto reorganizāciju un ģenerāldirektora sadarbību ar reģionālajām PVD pārvaldēm.

Kā stāstīja Samohvalovs, Dūklavs neesot bijis apmierināts ar reorganizācijas gaitu PVD. "Es atzīstu, ka reorganizācijas laikā esmu pieļāvis cilvēcīgas kļūdas. Straujo pārmaiņu dēļ nepamanīju vienu otru lietu, ko vajadzēja risināt tobrīd. Šogad mēs spējām strādāt samazinātā budžeta apstākļos, taču nākamajam gadam ar samazināto budžetu iespējams arī neesam tik labi sagatavojušies, lai gan daudzas iestrādes ir veiktas - ir izveidota vienota grāmatvedība, personāla vadība. Ceru, ka jaunais vadītājs varēs sekmīgāk turpināt darbu," teica Samohvalovs.

Viņš atzina, ka ir gatavs turpināt darbu PVD, jo visu savu apzinīgo darba mūžu ir strādājis šajā sistēmā, viņam esot pieredze un zināšanas šajā jomā.

PVD ģenerāldirektoru amatā ieceļ zemkopības ministrs. PVD rīcībā pagaidām nav informācijas, kas pildīs ģenerāldirektora amata pienākumus.

Samohvalovs PVD ģenerāldirektora pienākumus sāka pildīt 2007.gada janvārī, bet PVD sistēmā strādā kopš 1994.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!