Foto: Shutterstock

Gaidot Lieldienas, Lucavsalā un Mežaparkā, būs iespēja baudīt dažādus tematiskus pasākumus – koncertus, meistarklases un radošās darbnīcas, portālu ''Delfi'' informēja Rīgas domes pārstāvis Mārtiņš Vilemsons.

Lucavsala

Kā norāda domē, lielākais Lieldienu pasākums gaidāms 9. aprīlī Lucavsalas atpūtas parkā. Tur no pulksten 11 līdz 15 rīdzinieki un citi gribētāji varēs baudīt folkloras kopu sniegumu, šūpoties, ripināt olas, darināt purnu būrīšus, piedalīties dažādās spēlēs, iziet Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas (LAPNA) veidotu "Olpratības ceļu" un ieturēt maltīti piknika zonā. Radoši varēs izpausties olu krāsošanas darbnīcā, kurā olas varēs ietīt dabīgos materiālos un uz vietas nokrāsot sīpolu mizu novārījumā. Ar svaigi krāsoto olu varēs piedalīties gan olu kaujās, gan ripināšanas sacensībās.

Tāpat Latvijas Folkloras biedrība organizēs Lieldienu tradicionālo spēļu programmu – ripas sišanas spēli, podu dauzīšanu un citas.

Mežaparks

Savukārt, SIA "Rīgas meži" Vides izglītības programma aicinās apmeklētājus iemēģināt roku putnu būrīšu meistarošanā un ornitologs iepazīstinās ar ieteikumiem, kā pareizi putnu mājiņas izvietot dabā un tās pareizi tīrīt. Interesenti varēs piedalīties "Putnu viktorīnā" un saņemt dāvanas.

Pasākuma teritorijā būs piknika zona, kur varēs ieturēt līdzi paņemto maltīti vai iegādāties ēdienus uz vietas.

Tāpat ikviens aicināts apmeklēt dažādas aktivitātes un radošās darbnīcas pie Mežaparka Lielās estrādes no pulksten 14 līdz 17, kur notiks arī lielo olu krāsošana.

Iļģuciems

Pirmajās Lieldienās tradicionālā Lieldienu svinēšana no pulksten 15 līdz 16.30 notiks arī Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems".

Lieldienu laikā rīdzinieki aicināti ne tikai apmeklēt koncertus un Lieldienu pasākumus, bet arī izšūpoties. Šogad šūpoles 9. un 10. aprīlī atradīsies septiņās vietās gan pilsētas centrā, gan apkaimēs – Lucavsalā, Doma laukumā, Līvu laukumā, kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā, pie Mežaparka Lielās estrādes ēkas, kā arī pie kultūras centriem "Imanta" un "Iļģuciems".

Kultūras pasākumi visā pilsētā

7. aprīlī pulksten 16 Kultūras centrā "Mazā ģilde" notiks Lielās piektdienas koncerts "In Paradisum", kurā izskanēs vīru kamerkora "Logos" koncertprogramma, bet pulksten 19 Rīgas Svētā Jāņa baznīcā varēs baudīt Orķestra "Rīga" un Rīgas kamerkora "Ave Sol" sniegumu. Bezmaksas ielūgumi ir pieejami no 31. marta "Biļešu paradīzes" kasēs.

Klusajā sestdienā, 8. aprīlī, pulksten 16 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks Lieldienu koncerts, kurā piedalīsies kontrtenors Sergejs Jēgers un koncertmeistare Ieva Šmite.

Pirmajās Lieldienās, 9. aprīlī pulksten 16 Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē notiks
koncerts "Lustīgā Lieldienu saspēle", kurā piedalīsies "Teikas muzikanti" un Laimas Dimantas vadītā folkloras draugu kopa "Austra".

Vairāki koncerti notiks arī Otrajās Lieldienās, 10. aprīlī pulksten 12 VEF Kultūras pilī bērnu un jauniešu tautas deju ansamblis "Zelta sietiņš" uzstāsties koncertā "Saules pilni visi rīti", bet pulksten 15 Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks Lieldienu plaukstiņpolka ar Orķestri "Rīga" un Daumantu Kalniņu. Bezmaksas ielūgumi pieejami "Biļešu paradīzes" kasēs no 3. aprīļa.

Kultūras centrā "Mazā ģilde" pulksten 16 notiks Otro Lieldienu koncerts "Kokles dziesma", kurā uzstāsies koklētāju ansambļi "Kokļu klubs", "Austriņa" un tenors Mārtiņš Zvīgulis, bet pasākumu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Ainārs Ančevskis.

Pulksten 14 Kultūras centrā "Imanta" Lieldienu koncertā "Caur lieldienu saule nāca" uzstāsies postfolkloras grupa "Rikši", pulksten 17. Kultūras centrā "Iļģuciems", piedaloties kamerkorim "Muklājs" un citiem māksliniekiem notiks pavasara koru mūzikas koncerts, savukārt pulksten 18. koncertzālē "Ave Sol" būs baudāms koncerts "Pavasara jausma" , kurā piedalīsies Rīgas kamerkoris "Ave Sol", pianiste Agnese Egliņa un ērģelnieks Jānis Pelše, kā arī diriģenti Andris Veismanis un Jurģis Cābulis.

Rīgas Porcelāna muzejs 7. un 8. aprīlī aicina uz radošo darbnīcu "Lieldienas".

Līdzīgi kā pērn, Doma laukumā rīdziniekus un pilsētas viesus šogad priecē vides objektu grupa "Saules dzirnas". Tāpat galvaspilsētā dažādās apkaimēs pie maģistrālo ielu krustojumiem izvietoti seši izgaismoti vides objekti "Saules birzis".

Lucavsalā atpūtas zonā aplūkojama krāšņa vides objektu grupa "Mājup ziedos". Savukārt pie Rīgas Kultūras un atpūtas centrā "Imanta" apskatāma Lieldienām veltīta interaktīva mūzikas instrumentu instalācija.

Ar visiem Pavasara saulgriežu un Lieldienu notikumiem Rīgā var iepazīties tīmekļvietnē, kā arī sekot līdzi sociālo tīklu lapā "Rīgā notiek".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!