lauku olas olu groziņš
Vai stiprāko olu medībās jāskatās tikai uz krāsu? Vai sāls ir tas maģiskais minerāls, kas jebkuru olas čaumalu vārīšanas laikā padarīs akmens cietu? Un kā radušās dabiski zilās vistu olas? Pirms Lieldienām azartiskākie olu krāsotāji nereti sev uzdod vienus un tos pašus jautājumus, uz kuriem atbildes atradām, pajautājot speciālistiem.

Izrādās, visprecīzāk vistas olu krāsu var noteikt, ne vien iepazīstoties ar tās ciltsrakstiem un šķirni, bet arī ieskatoties kādā ķermeņa daļā uz galvas. Atbildes uz minētajiem jautājumiem sniedz mūsu uzrunātie eksperti – Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes docente Ilze Grāmatiņa un "Balticovo" valdes loceklis un komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!