Gatavojoties sarunu festivālam "Lampa" ar virstēmu "cieņa", kas šogad notiks 20. un 21. augustā, tā rīkotāji šogad izveidojuši īpašu Cieņas klubu. Šī kluba trešajā sērijā mūziķe Evija Vēbere un Ozols diskutē par dažādiem cieņas aspektiem

Lielākoties – 38% gadījumu – cilvēki saņem kritiku par pretēju uzskatu un viedokļa paušanu nevis publiskajā telpā, bet pašu tuvāko cilvēku, ģimenes un draugu lokā, liecina sarunu festivāla "Lampa" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktās aptaujas rezultāti. Mūziķis Ozols un Evija Vēbere runā par to, cik viegli vai grūti ir "laist pār galvu" skarbākus vārdus un kā ar toleranci stāties pretī netolerantai attieksmei.

"Cieņa nozīmē uztvert katru cilvēku kā vērtību, kā saprātīgu būtni. Mēs varam nepiekrist, taču ir svarīgi ieklausīties un iedziļināties. Bez savstarpējas cieņas saruna kļūst par cīņu, kurā abas puses rok argumentu tranšejas un vairs nedzird viena otru. Tāpēc ir svarīgi saglabāt spēju sarunāties cieņpilni, ja arī nepiekrītam. Ja kritizējam – ierosinām savu piedāvājumu, citādi tie ir tikai tukši pārmetumi, vārdisks uzbrukums, kas ved strupceļā," saka Sarunu festivāla LAMPA direktore Ieva Morica.

Festivāla rīkotāji aicina ikvienu kļūt par Cieņas kluba biedru, apņemoties izvēlēties cieņu kā savu galveno komunikācijas instrumentu.

Septītais Sarunu festivāls "Lampa" klātienē Cēsu pilsētvidē, tiešraidē festivāla mājaslapā un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā.

Sīkāka informācija par festivālu pieejama šeit.

Cieņas kluba pirmo epizodi iespējams noskatīties šeit, savukārt otro – šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!