Foto: PantherMedia/Scanpix

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) ar Rīgas domi (RD), Rīgas brīvostu un "Latvijas Dzelzceļu" pirmdien vienojās sākt darbu pie Rīgas gaisa kvalitātes rīcības programmas precizēšanas, informēja ministrijā.

Pēdējā mēneša laikā Sarkandaugavas iedzīvotāji vairākkārt ziņojuši par spēcīgu naftas produktu smaku, kas, visticamāk, nāk no Rīgas ostā strādājošajām kompānijām.

Iepriekš VARAM aicināja pašvaldību precizēt vairākas nepilnības Rīgas gaisa kvalitātes uzlabošanas rīcības programmā 2011.–2015.gadam, iekļaujot informāciju par pasākumiem benzola emisiju samazināšanai pilsētā, jau apzināto pasākumu īstenošanas laika grafiku un nepieciešamo finansējuma apmēru šo pasākumu veikšanai, kā arī skaidri nosakot konkrētus pasākumus gaisa piesārņojuma samazināšanai transporta sektorā.

VARAM valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs atzina – tā kā Rīgas gaisa piesārņojuma problēmām ir vairāki avoti, to risināšanai ir nepieciešama kompleksa pieeja. Tieši RD rīcībā ir divi nozīmīgi instrumenti – gan rīcības programma un tajā iekļauto pasākumu efektīva īstenošana, gan pilsētas teritorijas plānojums.

Savukārt RD Pilsētas attīstības departamenta Pilsētvides attīstības pārvaldes vadītāja Ilze Purmale pauda gatavību aktualizēt rīcības programmu un iekļaut tajā kompleksus pasākumus gaisa kvalitātes uzlabošanai pilsētā.

Institūcijas vienojās ciešāk sadarboties rīcības programmas aktualizēšanā. Tiks vērtēta un optimizēta arī satiksmes plūsma Rīgas pilsētā kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!