Patlaban vairākās Latvijas upēs ir sākusies ledus iešana, taču pagaidām nekur nepastāv plūdu bīstamība, informēja Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldes Hidroloģisko prognožu daļas vadītāja Irēna Nikoluškina.
Pēc speciālistes teiktā, ledus iešana notiek lielākajā daļā Kurzemes upju. Ledus iešana sākusies arī Ventā, kur ūdens līmenis pēdējās diennakts laikā cēlies par 70-110 centimetriem, bet pēdējo dienu laikā - kopumā par 2-3 metriem. Neraugoties uz straujo ūdens līmeņa celšanos, plūdu bīstamību speciālisti nesaskata.

Šodien no rīta ledus sācis iet Mūsā pie Bauskas. Ledus iešana notiek arī Lielupē, kuras augštecē starp Mežotni un Staļģeni ir izveidojies ledus sastrēgums, taču pagaidām neesot ziņu par applūdumiem šajā rajonā. Kā ziņots, šis apvidus cieta plūdos pagājušās vasaras lietavās.

Pēc vakardienas lietus gāzēm ūdens līmenis cēlies Vidzemes upēs. Mazajās Vidzemes upēs ūdens līmenis cēlies par 40-50 centimetriem, Gaujā - par 10-20 centimetriem. Patlaban uz Gaujas vēl ir ledus sega, un tikai Siguldas apvidū, kur upe ir straujāka, ledus jau ir izgājis. Savukārt Daugavā ledus iešanas sākumu speciāliste prognozē ne ātrāk kā pēc 4-5 dienām. Patlaban Daugavā ūdens līmeņa celšanās ir ļoti neliela - par apmēram 3-12 centimetriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!