Foto: LETA

Ceturtdien ar ķermeņa atdzišanu, kā arī apsaldējumiem slimnīcā nogādāti desmit cilvēki, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Cilvēki bijuši vecumā no 25 līdz 88 gadiem un nosaluši gan uz ielas, gan arī savās mājās. Tā, piemēram, kaimiņi uz grīdas plānā apģērbā atraduši 88 gadus vecu sievieti. Izrādījies, ka sievietei bijis insults. Ilgstoši noguļot uz grīdas, viņa guva ķermeņa atdzišanu.

Savukārt kāda 81 gadu veca sieviete pakritusi savā verandā un vairs nav varējusi piecelties. Sievietei mediķi konstatējuši ķermeņa atdzišanu, kā arī ķermeņa apsaldējumus.

Tāpat kāda 77 gadus veca sieviete guvusi ķermeņa atdzišanu, kad izgājusi no mājām un kādu laiku nav nākusi atpakaļ. Radinieki gājuši sirmgalvi meklēt un atraduši viņu apjukušu sēžam sabiedriskā transporta pieturā. Mediķi sievietei konstatējuši arī insulta pazīmes.

Bez jau minētā vakar slimnīcās nogādāti deviņi cilvēki, kuri paslīdējuši uz slidenām ietvēm. Cietušie bijuši vecumā no 34 līdz 85 gadiem. Lielākoties cilvēki traumējuši galvu, rokas un kājas.

Aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1125 izsaukumiem, no kuriem 152 bija saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!