Foto: DELFI

Naktī uz sestdienu tika saņemts krietni mazāks iedzīvotāju sūdzību skaits par festivāla "Kubana" radīto troksni nekā tas bija pasākuma pirmajā naktī no ceturtdienas uz piektdienu, portālu "Delfi" informē Rīgas Pašvaldības policija.

Ja pirmajā pasākuma norises naktī tika saņemtas apmēram 60 sūdzības, tad pagājušajā naktī neapmierinātību izrādījis apmēram desmit reizes mazāks rīdzinieku skaits.

Pēc policijas pārstāvju novērojumiem, ne visas sūdzības par traucējošu troksni saistāmas ar konkrēto festivālu, šajā laikā galvaspilsētā norisinās daudz un dažādi publiski pasākumi.

Pirms festivāla un pēc pirmās pasākuma nakts no pašvaldības puses tika vērsta organizatoru uzmanība minētajai problēmai, kā rezultātā pasākuma rīkotāji apņēmās darīt visi iespējamo, lai festivāla skaņa nakts stundās traucētu pēc iespējas mazāk rīdzinieku.

Pašvaldība savā un rīkotāju vārdā atvainojas visiem, kuriem pasākuma radītais troksnis traucēja naktsmieru. Tajā pašā laikā pašvaldības rīcībā nav informācijas, ka festivāla laikā būtu pārkāpti valstī spēkā esošie normatīvi, kas regulē trokšņa līmeni publiskos pasākumos.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis norādījis, ka situāciju arī nedaudz pasliktina fakts, ka šobrīd - ļoti karstajā laikā - iedzīvotāji pa nakti tur atvērtus logus, kā rezultātā apkārtējie trokšņi kļūst labāk dzirdami.

Pašvaldība atgādina, ka vasaras laikā pilsētā notiek dažādi koncerti, festivāli un tamlīdzīgi izklaidējoši pasākumi. Pretenzijas no iedzīvotājiem par trokšņa līmeni pašvaldībā tiek saņemtas katru reizi, kad pilsētā notiek lieli pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!