Vairums Rīgas aptieku, kas ir Rīgas novada slimokases līgumaptiekas, atsaukušās Latvijas Farmaceitu biedrības aicinājumam ar šodienu nepārtraukt valsts kompensējamo medikamentu izsniegšanu.
Kā aģentūru LETA informēja Farmaceitu biedrības prezidents Aigars Eniņš, šodien praktiski visas aptiekas turpina izsniegt bezmaksas medikamentus un nav ziņu par aptiekām, kuras būtu pārtraukušas valsts kompensējamo medikamentu izsniegšanu.

Arī "CNS aptiekas" direktors Bils Strupulis, kas vēl piektdien bija pārliecināts par nepieciešamību no šodienas pārtraukt bezmaksas medikamentu izsniegšanu, aģentūrai LETA apliecināja, ka patlaban nav ziņu par aptiekām, kas būtu pārtraukušas bezmaksas medikamentu izsniegšanu. Arī pati "CNS aptieka" nolēmusi turpināt valsts kompensējamo zāļu izsniegšanu.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā vairums aptieku vienojās par to, ka pagaidām nav nepieciešams pārtraukt valsts kompensējamo medikamentu izsniegšanu. Farmaceitu biedrība uzskata, ka aptiekām būtu jāpagaida vismaz līdz brīdim, kamēr top zināms, vai tiks parakstīts Labklājības ministrijas un Rīgas domes vienošanās protokols, kas paredz nodrošināt Rīgas novada slimokases parādu samaksu aptiekām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!