Foto: LETA

Sestdien, 10. aprīlī, divos masu vakcinācijas centros Rīgā tiek plānots "brīvās rindas" pilotprojekts vakcinācijai pret Covid-19, liecina ceturtdienas valdības sēdei izskatīšanai iesniegtā Veselības ministrijas (VM) prezentācija.

Lai nodrošinātu gatavību plašas sabiedrības vakcinācijai, tiks organizēti vakcinācijas pilotprojekti konferenču centrā "Atta Centre" un izstāžu zālē BT1 Ķīpsalā. Kā liecina VM prezentācija, paredzēts, ka tiks vakcinēti cilvēki no šobrīd aktuālajām prioritārajām vakcinējamo personu grupām bez iepriekšēja pieraksta.

Vakcinācija notiks pēc brīvās rindas principa. Tāpat uz vietas varēs saņemt ārsta konsultāciju un norīkojumu pacientiem ar hroniskām saslimšanām, kā arī sagatavot apliecinājumu smagi slimu bērnu vecākiem un smagi slimu pacientu aprūpētājiem.

Jau ziņots, ka veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) solījis tuvākajā laikā organizēt vakcinācijas brīvās rindas eksperimentu.

Viņš iepriekš norādījis, ka plāno atsaukties aicinājumiem veidot brīvo rindu, tomēr tas notikšot vadītā veidā.

"Radīt nekontrolētu pulcēšanos, jucekli un epidemioloģiskos riskus nedrīkstam, tāpat nedrīkst ignorēt prioritāro grupu situāciju iepretim cilvēkiem ar daudz mazāku saslimšanas risku," skaidrojis ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!