Foto: LETA

Lai veicinātu iedzīvotāju vakcinēšanos pret Covid-19, Veselības ministrija (VM) iecerējusi rīkot īpašu nacionālu izlozi, portāls "Delfi" noskaidroja VM. Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) preses konferencē otrdien atklāja, ka šajā izlozē piedalītos visi iedzīvotāji, kas vakcinēti pret Covid-19, proti, arī tie, kas vakcināciju veikuši pirms izlozes sākuma.

Ministrijā skaidroja, ka izlozē piedalīsies visi iedzīvotāji vecumā no 12 gadiem, kas ir uzsākuši vakcinācijas procesu. Izlozes mērķis ir sasniegt šaubīgos un nogaidošos, veidot un popularizēt pozitīvo pieredzi un ieguvumus, kā arī motivēt Latvijas iedzīvotājus neatlikt vakcināciju. Projekts tiks organizēts sadarbībā ar sabiedriskos medijiem, nodrošinot TV raidījumu tiešraidi un atspoguļojumu sabiedriskā medija interneta platformā.

Šī izloze ir viens no vairākiem soļiem, ar kuriem VM iecerējusi veicināt iedzīvotāju vakcinēšanos pret Covid-19. Tāpat plānots nodrošinātu ticamu un pārbaudītu informāciju par vakcināciju, tādēļ ieplānotas gan nacionāla mēroga kampaņas turpināšana daudzveidīgos mediju kanālos (tv, prese, radio, vide, interneta portāli), dažādas regulāras komunikācijas aktivitātes (informēšanas kampaņa nacionālajos un reģionālajos medijos, informatīvie materiāli), kā arī personalizēta un sistemātiska komunikācija ar Latvijas iedzīvotājiem informēta lēmuma pieņemšanai par vakcināciju pret Covid-19 digitālajā telpā un dezinformācijas mazināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!