Foto: Valsts kanceleja
Otrdien, 6. jūlijā, valdība vienojās par stratēģiju Covid-19 apkarošanai rudenī, kā arī konceptuāli atbalstīja ieceri dot darba devējiem iespēju pēc 15. septembra atlaist darbiniekus, kuri nespēj uzrādīt Covid-19 digitālo sertifikātu. Portāls "Delfi" piedāvā sekot līdzi preses konferencei, kurā valdība skaidro savus lēmumus.

Preses konferencē piedalās: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs, kā arī Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors, Jānis Citskovskis.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien uzklausīja Veselības ministrijas izstrādāto stratēģiju cīņai ar Covid-19 rudenī. Šī stratēģija tiek raksturota ar frāzi "ātri ciet — ātri vaļā". Tā paredz, ka, atsākoties vīrusa izplatībai rudenī, dzīve tiks organizēta trīs režīmos: drošajā, daļēji drošajā un nedrošajā darbības režīmā.

Plašāk ar to var iepazīties: šeit.

Valdība arī konceptuāli atbalstīja iespēju nākotnē atlaist Covid-19 sertifikātus neieguvušus darbiniekus. Darba devējam plānotas tiesības pieprasīt sadarbspējīgu vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu nodarbinātajiem, kuri pilda darba pienākumus, kas saistīti ar palielinātu risks inficēt citas personas vai palielinātām iespējām inficēties pašiem, sniedz klātienē pakalpojumus valsts un pašvaldību iestādēs, vai kuru darba pienākumi ir kritiski iestādes vai uzņēmuma darbības nepārtrauktības nodrošināšanai, vai kuri nodrošina tādu pakalpojumu sniegšanu, kuru izpildei atbilstoši normatīvo aktu prasībām darbiniekam nepieciešams sadarbspējīgs vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts.

Plašāk par šo ideju lasāms: šeit.

Ministru kabinets arī vienojās, ka turpmāk, iebraucot no Krievijas vai Baltkrievijas, personām būs nepieciešams veikt pašu apmaksātu Covid-19 testu.

Plašāk par to lasāms: šeit.

Turpmāk arī būtiski atviegloti nosacījumi kāzu, bēru un kristību organizēšanai, atļaujot šajos pasākumos piedalīties līdz 250 cilvēkiem, kuriem ir Covid-19 sertifikāts.

Par šo atvieglojumu var lasīt: šeit.

Tāpat valdība vienojās izveidot jaunu atbalsta programmu uzņēmējiem lieliem investīciju projektiem. Proti, tādiem, kas pārsniedz 10 miljonus eiro.

Par šo programmu lasāms: šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!