Foto: Valsts policija

Otrdienas pēcpusdienā Talsu novada Valdgales pagasta kūdras purva ugunsgrēka vietā nolijis lietus, kas, ugunsdzēsēju ieskatā, bijis mazs atspaids dzēšanas darbos, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

"Šo pēcpusdien ugunsgrēka dzēšanas vietā 56 minūtes lija lietus, kas ir neliels atspaids ugunsgrēka dzēšanas darbos," norāda dienests.

Patlaban ugunsdzēsēji un citi iesaistītie turpina ugunsgrēka dzēšanu.
Ar Valsts robežsardzes helikopteru apsekota vieta un uzņemts ieskatam video, kā šobrīd izskatās daļa no ugunsgrēka dzēšanas vietas.

Jau ziņots, ka otrdien valdība atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) pieprasījumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt naudu, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar starptautiskās palīdzības saņemšanu no Baltkrievijas.

Savukārt pirmdien, 23. jūlijā, Krīzes padomes sēdē klātesošie runāja par situāciju ugunsgrēkā, tā attīstību un dzēšanu, kā arī izvērtēja nepieciešamību piesaistīt papildu resursus dzēšanas darbiem un uzklausīja informāciju par gaisa piesārņojuma mērījumiem apkārtējās pilsētās. Lai nodrošinātu nepārtrauktu meža un kūdras ugunsgrēka dzēšanu Valdgales pagastā, sēdes dalībnieki vienojās sasaukt valdības ārkārtas sēdi, kurā pieņemts lēmums lūgt starptautisko palīdzību.

Otrdien Ministru kabineta sēdē nolemts, ka starptautiskā palīdzība tiks lūgta arī Baltkrievijai.

Kā vēstīts, gandrīz nedēļu ugunsdzēsēji turpina dzēst ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā, kur deg kūdra un mežs. Darbs uz vietas turpinās un ugunsdzēsēji kopā ar citiem iesaistītajiem strādā, lai nepieļautu liesmu tālāko izplatību.

Lai nodrošinātu nepārtrauktu meža un kūdras ugunsgrēka dzēšanu no gaisa Valdgales pagastā, VUGD pirmdien Kopējā ārkārtas situāciju komunikācijas un informācijas sistēmā ievietoja lūgumu pēc trīs helikopteriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!