Valdība otrdien atļāva Ekonomikas ministrijai pārdot izsolē vēja tuneli, kurš bija uzstādīts Latvijas paviljonā starptautiskajā izstādē "World Expo 2010" Šanhajā.

Iegūtos naudas līdzekļus ieskaitīs valsts budžetā.

Tuneļa šī brīža tirgus vērtība saskaņā ar SIA "Eiroeksperts" veikto mantas novērtējumu uz 4.oktobri bija 700 000 latu, kas ir divreiz mazāk par tuneļa izveidē ieguldītajiem 1,6 miljoniem latu.

Ekonomikas ministrija uzskata, ka lielāka iespēja veiksmīgi pārdot tuneli būtu Šanhajā, tāpēc izsoli rīkos tur.

Pērn Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra noslēdza līgumu ar uzņēmumu "Aerodium" par vertikālā vēja tuneļa būvi un Latvijas paviljona izveidi "World Expo 2010" par 2,55 miljoniem latu. Lai atgūtu līdzekļus par dalību izstādē bija iecerēts vēja tuneli pārdot izsolē.

Jau ziņots, ka vēja tuneli Latvijas paviljonā starptautiskajā izstādē "World Expo 2010" Šanhajā faktiski apmaksāja Kazahstānas uzņēmums "Korona 2005", kas to pasūtīja vēl pērnā gada sākumā. Tuneļa veidotāji "Aerodium" to nenoliedz un sola izgatavot kazahiem jaunu tuneli vai atdot naudu, tikmēr sadusmotie uzņēmēji pošas uz Rīgu, lai tiktu skaidrībā par savu projektu. "Aerodium" skaidroja, ka Latvija pārāk vēlu parakstījusi līgumu ar "Aerodium" un uzņēmumam nebija laika izveidot jaunu tuneli. Tāpēc nolemts izmantot jau praktiski gatavas iekārtas, saprotot, ka nāksies maksāt līgumsodu kazahiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!