Ievērojot taupības režīmu nākamā gada valsts budžetā, Ministru kabinets (MK) 2008.gadā plāno par 365 000 latu samazināt izdevumus, tostarp, remontdarbiem, mēbeļu iegādei, transporta un sakaru izdevumiem, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.
Nākamā gada valsts budžetā MK paredzēts finansējums 5,73 miljoni latu, kas ir mazāk nekā šogad, kad valdībai bija atvēlēti 7,32 miljoni latu. Tomēr nākamgad MK budžetā netiek paredzēts finansējums arī vairākām iestādēm – Valsts civildienesta pārvaldei un Informācijas analīzes dienestam ( attiecīgi 312 971 un 601 399 latu), turklāt noslēdzies arī starptautiskais projekts "Rumānijas valdības kapacitātes stiprināšanas politikas vadībā, koordinācijā un lēmumu pieņemšanā", kura īstenošana šogad bija paredzēti 133 404 latu.

Līdz ar to faktiski MK nākamā gada budžetā ietaupīs 365 000 latu, samazinātot izdevumus, kas saistīti ar MK darba nodrošināšanu. Tostarp, samazināti līdzekļi remontdarbiem, datortehnikas un mēbeļu iegādei, atlikti iepriekš plānoti pasākumi politikas plānošanas datu bāzes pilnveidošanai, par nepilniem 60 tūkstošiem latu samazināti izdevumi Ministru kabineta ēkas enerģētisko apakšsistēmu atbilstības nodrošināšanai tehniskajām prasībām un citi.

Tāpat, atsaucoties valdības aicinājumam, par 1% samazināti arī kārtējie izdevumi, no kuriem tiek apmaksāti komunālie maksājumi, transporta un sakaru izdevumi, iegādātas kancelejas preces.

No MK paredzētā finansējuma šogad darbinieku atlīdzībām, tostarp algām, pabalstiem un kompensācijām bija paredzēti 4,7 miljoni latu, savukārt nākamgad šim mērķim iecerēts izlietot 4, 4 miljoni latu.

Jau vēstīts, ka valdība pirmdien ārkārtas sēdē pieņēma nākamā gada valsts budžetu, kas paredz 'iesaldēt" algu pieaugumu valsts un pašvaldību iestādēs strādājošajiem, savukārt ārstiem, medmāsām, skolotājiem, policistiem un kultūras darbiniekiem algas paaugstināt tikai par 10 %, nevis iepriekš valdības un arodbiedrību parakstīto vienošanos apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!