Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Ministru kabinets nākamnedēļ plāno lemt par Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanu no 1. aprīļa, pirmdien, 14. martā, preses konferencē pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes pavēstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Ministrs stāstīja, ka koalīcijas partneri pirmdien pārrunāja epidemioloģisko situāciju un iepriekš pausto apņemšanos no 1. aprīļa būtiski mīkstināt ar Covid-19 izplatības mazināšanu ieviestos ierobežojumus.

Pēc Pleša teiktā, no 1. aprīļa plānots samazināt obligāto testēšanos pret Covid-19 dažādās nozarēs, kā arī tiks pārskatīta prasība lietot sejas maskas.

Viņš piebilda ka Operatīvā vadības grupa un ministrijas patlaban vēl izstrādātā detalizētu pasākumu plānu, ko valdība varētu izskatīt un ieņemt nākamnedēļ, 22. martā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) Covid-19 izplatības ierobežošanai noteikto drošības pasākumu mazināšanas plāns paredz trīs soļus, no kuriem trešais paredz no 1. aprīļa atcelt visus epidemioloģiskās drošības pasākumus, saglabājot tikai rekomendācijas.

Pirmajā solī jeb no februāra drošības pasākumus kā pirmajiem atviegloja bērniem, kā arī atcēla darba laika ierobežojumu mazumtirdzniecībā.

Savukārt otrajā solī jeb no 1. marta tika īstenota līdz šim apjomīgākā drošības pasākumu mazināšana, tostarp atļaujot strādāt tādām iepriekš slēgtām nozareēm kā iekštelpu izklaide, atrakcijas un naktsklubi. Tika atcelta prasība pēc Covid-19 sertifikāta mazumtirdzniecībā. Līdz 3000 cilvēkiem palielināta maksimālā apmeklētāju skaita prasība organizētos pasākumos.

Līdz 1. aprīlim Covid-19 sertifikāti tiek lietoti iekštelpās vidēs, kur ir palielināts risks – publiskos pasākumos (izrādes, koncerti, kino, sporta sacensību skatīšanās), naktsklubos, atrakcijās, piedaloties sporta vai amatieru aktivitātēs, ēdināšanā, individuālajos pakalpojumos, kur netiek lietotas medicīniskās maskas vai FFP2 respiratori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!