Foto: Valsts kanceleja, Gatis Rozenfelds
Lai nodrošinātu piemaksas veselības aprūpē strādājošiem, kuri iesaistīti Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā, līdz šā gada marta beigām nepieciešami vairāk nekā 49 miljoni eiro, portālu “Delfi” informēja Veselības ministrijā (VM).

Līdzekļu piešķīrumu otrdien, 25. janvārī, apstiprināja valdībā. Finansējumu piešķirs no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Papildu vajadzīgais finansējums ir indikatīvs jeb aprēķināts, prognozējot iesaistīto mediķu un citu nodarbināto darba apjomu Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā. Piemaksas tiks izmaksātas, pamatojoties uz iestāžu sagatavotajām atskaitēm par faktiski veikto darbu noteiktā laika periodā, skaidroja ministrijā.

Līdzekļi paredzēti slimnīcām, kuras sniedz valsts apmaksātos veselības aprūpes pakalpojumus, ambulatorās ārstniecības iestādēm, kas sniedz valsts apmaksātus veselības aprūpes pakalpojumus Covid-19 inficētām personām un to kontaktpersonām, ģimenes ārstu praksēm, kā arī aptiekām, kas izsniedz valsts kompensējamos medikamentus un citām veselības nozares iestādēm, kas iesaistītas Covid-19 jautājumu risināšanā un seku novēršanā, norādīja VM.

Jau ziņots, ka SPKC apkopotā informācija liecina, ka izvadītajā nedēļā, no 17. janvāra līdz 23. janvārim, jaunatklāto Covid-19 gadījumu skaits strauji dubultojies, sasniedzot 99,1% pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!