Foto: stock.xchng

Valdībā otrdien slēgtajā sēdē atbalstīja informatīvo ziņojumu par iespēju ieviest aizliegumu sabiedriskās vietās nēsāt seju aizsedzošu apģērbu, portālam "Delfi" pavēstīja Tieslietu ministrijas (TM) pārstāve Laura Majevska.

Ziņojumā TM informējusi, ka jāveic padziļināta izpēte par nepieciešamajiem grozījumiem normatīvajos aktos saistībā ar aizliegumu sabiedriskās vietās nēsāt seju aizsedzošu apģērbu.

"'Ņemot vērā Latvijas normatīvo regulējumu, citu valstu pieredzi ieviešot līdzīgo aizliegumu, kā arī Eiropas Cilvēktiesību tiesas judikatūras izvērtējumu, valstij ir tiesības noteikt aizliegumu sabiedriskajās vietās nēsāt seju aizsedzošo apģērbu," klāsta TM. Līdz ar to šāds aizliegums var tikt paredzēts arī Latvijas normatīvajos aktos.

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka šādam aizliegumam likumā jābūt pietiekami skaidri un saprotami noteiktam, jāatbilst specifiskajai valsts situācijai, kā arī jābūt vienīgajam līdzeklim, lai sasniegtu likuma mērķi. Tāpat noteikts, ka pirms aizlieguma ieviešanas ir nepieciešama visaptveroša diskusija.

Valdība sēdē vienojās, ka TM kopā ar Ārlietu ministriju un Iekšlietu ministriju veiks vispusīgu izvērtējumu par minēto aizliegumu, un pēc tam TM līdz 2016. gada 1. martam izstrādās nepieciešamos tiesību aktus.

Jau vēstīts, ka šovasar aktualizējušās diskusijas par iespēju aizliegt sabiedriskās vietās nēsāt seju aizsedzošu apģērbu. Šādu ierosinājumu atbalsta Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Tāpat ziņots, ka Saeima septembrī nenodeva izskatīšanai komisijās likumprojektu, kas paredz liegt personām aizklāt seju publiskās vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!