Foto: Shutterstock

Lai arī daudzas pilsētas jau izrotājušās Lieldienu noskaņās, Valmierā šogad nolemts neizvietot ikgadējās pilsētvides dekorācijas, to pamatojot ar valstī noteiktajiem Covid-19 izplatības ierobežošanas piesardzības pasākumiem, otrdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

K'vēstīts Vidzemes televīzijas sagatavotajā ierakstā, lēmums par Lieldienu dekorāciju neizvietošanu Valmierā pieņemts, ņemot vērā, ka pilsētas centrs ir pulcēšanās vieta lielam skaitam cilvēku. Lielākā daļa sagatavoto rotājumu un vides objektu satur rotaļu un interaktivitātes elementus, piemēram, šūpoles, karuselis, Lieldienu zaķi un olas, ar ko bērni aktīvi spēlējas, taču dezinfekcija pēc katra apmeklētāja nav iespējama.

Valmieras Kultūras centra direktors Toms Upners skaidroja, ka izvietojot Lieldienu dekorācijas pilsētā, it kā radītu zināmu rotaļu laukumu ģimenēm. Tāpēc, "lai izvairītos un pasargātu savus līdzcilvēkus, tad attiecīgi šāds lēmums, manuprāt, bija pašsaprotams".

Tomēr, lai valmieriešiem un pilsētas viesiem radītu svētku noskaņu, īpaši krāšņas šopavasar būs puķu dobes. Šajā nedēļā kopumā plānots iestādīt apmēram 3000 krāsainus lielziedu atraitnīšu stādus. Šogad pilsēta krāsosies dzeltenos, oranžos un sarkanīgos ziedu toņos, vēstīja "Panorāma".

Valmierā Covid-19 dēļ atteiksies no Lieldienu dekorācijām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!