Ar mērķi uzturēt un papildināt Valmieras pilsētas pašvaldības kvalitātes valdības sistēmu, Valmieras pilsētas pašvaldībā darbu uzsākusi kvalitātes vadītāja Raimonda Liepiņa.

Kvalitātes vadītājas uzdevums būs organizēt un koordinēt visas nepieciešamās aktivitātes ērtas un efektīvas kvalitātes vadības sistēmas uzturēšanai, kā arī konsultēt darbiniekus par nepieciešamajām darbībām, lai uzlabotu pašvaldības darbu.

Nākamo divu gadu laikā plānots paplašināt kvalitātes vadības sistēmas darbības jomu, attiecinot to uz visiem Valmieras pilsētas pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem, piemēram, izglītības un sociālās palīdzības jomās.

"Mērķtiecīgi sakārtojot un pilnveidojot visus pašvaldības iekšējos procesus, pašvaldība varēs efektīvāk izmantot tās rīcībā esošos resursus. Galvenie ieguvēji būs Valmieras pilsētas iedzīvotāji, jo tiks uzlabota dokumentu aprites sistēma, pilnveidojot dokumentu iesniegšanas kārtību, kā arī samazinot pakalpojumu saņemšanas laiku," tā Liepiņa.

2013. gada janvārī Valmieras pilsētas pašvaldība saņēma kvalitātes vadības sertifikātu par informācijas tehnoloģiju un komunikācijas pakalpojumu nodrošināšanu, kas apliecina, ka konkrētie procesi pašvaldībā tiek uzturēti atbilstoši starptautiski atzītam ISO 9001 kvalitātes vadības standartam.

Darbs pie kvalitātes vadības sertifikāta iegūšanas tika uzsākts 2011. gadā, izstrādājot kvalitātes rokasgrāmatu, kurā aprakstīti darbības mērķi kvalitātes vadības jomā, kā arī dokumentēti procesi un procedūras, atbilstoši kurām ir jāsniedz konkrēti pakalpojumi.

Raimonda Liepiņa ir ekonomikas zinātņu doktore vadībzinātnes nozarē, Rīgas Tehniskās universitātes pētniece un lektore. Tā kā Liepiņa ir arī Amerikas kvalitātes biedrības locekle, viņa regulāri sazinās ar starptautiski atzītiem kvalitātes vadības speciālistiem, apmainoties ar pieredzi par efektīvākajām metodēm kvalitātes vadības jomā. Strādājot Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijā, Liepiņa ir organizējusi atbilstības novērtēšanas un kvalitātes nodrošināšanas politikas izstrādi un īstenošanu nacionālā līmenī, iesaistījusies Latvijas Republikas interešu pārstāvībā Eiropas Savienības institūcijās, kā arī nodrošinājusi ministrijas kvalitātes vadības sistēmas darbības atbilstību standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!