Foto: LETA

Valsts drošības iestādes ir sasniegušas mērķus, kuru īstenošana bija paredzēta 2014.gada pirmo astoņu mēnešu laikā, pēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB), Drošības policijas (DP) un Militārās izlūkošanas un drošības dienesta atskaišu uzklausīšanas apgalvoja Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Valdis Zatlers (RP).

Arī komisija esot pārliecinājusies par šo faktu. Šodien NDK atbalstīja Tieslietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas priekšlikumus par papildu līdzekļu piešķiršanu SAB un MIDD 2015.gada budžetā. Iepriekš deputāti bija atbalstījuši līdzīgu priekšlikumu attiecībā uz DP. Komisijas priekšsēdētājs nekomentēja jautājumu par palielinājuma apmēru, norādot, ka detalizēta informācija par drošības iestāžu budžetu ir ierobežotas pieejamības informācija.

Līdzekļu pieaugums nepieciešams uzturēšanās atļauju pretendentu pārbaudēm, pierobežas drošības uzlabošanai un interneta vides monitoringam. Tieši vispasaules tīmeklī nākas saskarties ar ļoti daudziem drošības izaicinājumiem, norādīja Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!