Foto: F64
Lai gan valdība pagājušā gadā uzdeva Ekonomikas ministrijai sagatavot pamatotu atteikumu SIA "Ķeizarmežs" lūgumam privatizēt Saules dārza daļu – nekustamo īpašums Ezermalas ielā 24/26, līdz šim neviena valsts iestāde nav paziņojusi par nepieciešamību paturēt šo īpašumu savu funkciju pildīšanai.

Ministrija arī pagaidām nav iesniegusi valdībai privatizācijas atteikuma projektu un neprognozē, kad tas varētu notikt, portāls "Delfi" uzzināja ministrijā.

Novembra sākumā valdības komiteja nolēma nenodot šo īpašumu privatizācijai. Atteikumu nodot kādu īpašumu privatizācijai saskaņā ar normatīvajiem aktiem var pamatot ar to, ka īpašums nepieciešams valstij vai pašvaldībai pārvaldes funkciju veikšanai vai komercdarbībai. Iepriekš Izglītības un zinātnes ministrija pieļāva, ka īpašums būtu nepieciešams tai, taču vēlāk savus iebildumus par nodošanu privatizācijai atsauca.

SIA "Ķeizarmežs", kurš vairākus gadus nomāja īpašumu Ezermalas ielā 24/26, savu privatizācijas ierosinājumu iesniedza vēl 2006.gadā. Taču pieteikuma izskatīšana ieilga, 2008.gadā jautājumu atlika, jo Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc Mežaparka attīstības biedrības (MAB) iesnieguma pārbaudīja privatizācijas pieteikumu. Lai gan KNAB konstatēja dažas nepilnības īpašuma iznomāšanas procesā, taču nesniedza atzinumu, ka privatizācija nebūtu pieļaujama.

Šajā laikā SIA "Ķeizarmežs" izveidojās nomas parādi, kuru dēļ šogad ar to tika lauzts nomas līgums. Pērn 7.augustā noslēgts jauns nomas līgums ar "Nacionālo izlašu sagatavošanas centru", kurš pieder Latvijas futbola federācijai un SIA "Bērnu Futbola Attīstības Centrs" (BFAC), kas apsaimnieko "Olimpiskā sporta centra" futbola halli. BFAC reģistrēts 2005.gada oktobrī. Organizācijas kapitāldaļas pieder Jura Docenko futbola skolai "Alberts" (20%), Jaunatnes futbola centram "Skonto" (30%), "Šitika futbola skolai" (20%), Futbola sporta klubam "Daugava-90" (20%) un biedrībai "Skolu futbola līga" (10%).

Taču privatizācijas pieteikums palicis spēkā, jo tādu var iesniegt jebkura persona, ne tikai nomnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!