Foto: LETA

Valsts kanceleja ir pabeigusi darbu pie diskusiju dokumenta par iespējamām reformām valsts pārvaldē un tas tiks nodots apspriešanai, sarunā atklāja Valsts kancelejas direktors Mārtiņš Krieviņš.

Šis būs dokuments, par ko ir gaidāmas diskusijas, un uz tā pamata tiks veidots pats reformu plāns, ko līdz nākamā gada 31. janvārim plānots iesniegt izskatīšanai Ministru kabinetā.

Dokuments būs kā Valsts kancelejas redzējums par to, kādas reformas ir iespējamas un nepieciešamas valsts pārvaldē, skaidroja Krieviņš.

Darbs pie reformu plāna noritējis nedaudz ilgāk, nekā sākotnēji plānots, tomēr tā izstrādes laikā bijušas arī ļoti vērtīgas diskusijas ar Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS), atzina Valsts kancelejas direktors.

Vienlaikus arī dažādas sabiedrības pārstāvju grupas tikšot aicinātas iesaistīties diskusijā par sagatavoto dokumentu.

Ziņots, ka Valsts kanceleja plānojusi līdz gada beigām piedāvāt valsts pārvaldes reformu plānu, kur galvenās vērtības būtu efektivitāte, atbildība un elastība.

Arī premjers vēloties redzēt stipru valsts pārvaldi, kas savu spēku demonstrē darbos. "Ierēdniecība ir valsts pārvaldes pamats - gribu to redzēt gudru un zinošu," iepriekš skaidrojis Kučinskis, piebilstot, ka ierēdņiem savs spēks jādemonstrē darbos. Viņš uzskata, ka ierēdņiem jābūt stipram plecam savu nozaru ministriem un jāatbalsta katrs, kurš cenšas īstenot jēgpilnas reformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!