Foto: LETA

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane iesniegusi atlūgumu Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) un darbu amatā plāno pamest no 12.jūnija, portālu "Delfi" informēja Valsts kancelejā.

"Esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties no amata. Šobrīd prioritāte ir, lai Valsts kancelejai pēc iespējas ātrāk atgrieztos normālā darba ritmā, un abpusēja uzticēšanās starp iestādes vadītāju un premjeru tam ir obligāts priekšnosacījums," norāda Dreimane.

Dreimane valsts pārvaldē strādā gandrīz 20 gadus, sākot kā vecākā referente Izglītības un zinātnes ministrijā, vēlāk Valsts kancelejā un turpinot karjeras attīstību gan kā juriskonsulte, Juridiskā departamenta vadītāja, Valsts kancelejas direktora vietniece un direktore no 2011.gada.

Jau ziņots, ka Dreimanei pirmās kategorijas speciālā atļauja pieejai valsts noslēpuma objektiem bija vairāk nekā 14 gadus, bet šā gada aprīlī tā tika anulēta.

Savukārt ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers maija beigās arī nolēma, ka Satversmes aizsardzības biroja lēmumu anulēt speciālo pielaidi valsts noslēpumam Dreimanei nav pamata mainīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!