Valsts kontrole sākusi iepriekš neplānotu revīziju akciju sabiedrībā "Latvijas valsts radio un TV centrs" (LVRTC), kuru vada aizdomās par maluzvejniecību turētais Lauris Dripe, sestdien vēsta laikraksts "Diena".

VK vēlas noskaidrot, vai uzņēmums miljonos mērāmos ienākumus izlieto atbilstoši likumam un darbības mērķiem. Revīziju plānots pabeigt oktobrī.

LVRTC pārvalda gan valstij piederošās „Latvijas Mobilā telefona" (LMT) daļas, gan iekasē maksu par radio un TV apraidi. Saskaņā ar Dripes nesen publiski teikto, šobrīd uzņēmuma kontos guļ apmēram 48 miljoni latu. Gada pārskati rāda, ka tas noturīgi strādā ar peļņu.

Valsts kontroliere Inguna Sudraba sacīja, ka revīziju nolemts veikt, jo "mums negaidīti ātri atbrīvojās resursi no finanšu revīzijām" un tāpēc nolemts, ka pārbaudītāju spēkos ir šīgada plānos iekļaut vēl vienu revīziju. LVRTC pēdējos četros gados neesot pārbaudīts, taču pārvalda lielus resursus.

LVRTC vārds finanšu kontekstā pēdējā laikā izskanējis vairākkārt - gan kā potenciālais finanšu avots Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas problēmu risināšanai, gan kā zaudējumus nesošā e-paraksta atpircējs no Latvijas pasta par 3,4 miljoniem latu, lai to attīstītu kopā ar partneri no privātā sektora. LVRTC minēts arī darījumā, kurš parāda, kā, izmantojot citus Satiksmes ministrijas uzņēmumus, 2007.-2008.gadu mijā tika panākta „Parex" piekrišana kreditēt milzīgās finanšu grūtībās nonākušo pastu, apmaiņā pret to bankā izvietojot citiem SM uzņēmumiem piederošus miljonos latu mērāmus depozītus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!