Foto: PantherMedia/Scanpix

Atteikums valsts noslēpumam nenozīmē, ka cilvēks ir valsts nodevējs vai nelojāls valstij, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

"Masu medijos bieži izskan nepatiesa vēršanās pret cilvēkiem, kuriem ir atteikta pielaide, ka viņi būtu gandrīz vai valsts nodevēji vai nav valsts patrioti. Absolūti nē," sacīja Kalnmeiers. Viņš bilda, ka atteikumi nozīmē - ir identificēti konkrētajās lietās kaut kādi riska elementi, kas var padarīt šos cilvēkus atkarīgus, bet tas nenozīmē, ka viņi ir neuzticami, nelojāli Latvijas pilsoņi. "Šādus apvainojumus nevajag vērst pret nevienu," intervija aicināja Kalnmeiers.

Viņš gan arī aicināja cilvēkus, kuri pretendē uz amatiem, kur nepieciešamas pielaides, pašiem rūpīgāk izvērtēt savu biogrāfiju. "Es palieku pie tā, ka lielākā daļa zina, kamdēļ ir atteikts," sacīja ģenerālprokurors. Viņš norādīja, ka intervijās tiek uzdoti tieši jautājumi un no tiek arī ir izsecināmi atteikuma iemesli.

Jau vēstīts, ka Satversmes aizsardzības birojs pielaidi valsts noslēpuma liedzis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam un nu jau bijušajai tieslietu ministrei Baibai Brokai (NA). Abi medijiem apgalvojuši, ka nezina atteikuma iemeslus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!