Foto: DELFI
Valsts policija uzskata, ka ārzemēs dzīvojošie Latvijas iedzīvotāji, kuri veic noziedzīgas darbības, tuvākajos gados var atgriezties dzimtenē un turpināt pastrādāt noziegumus arī šeit.

To otrdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā atzina Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Šogad un arī turpmāk mēs liekam diezgan lielu risku uz to, ka mūsu iedzīvotāji, kas pameta valsti, aktīvi iesaistās dažādās profesionālās organizētās grupās ārzemēs, un es domāju, ka tas laiks, kad viņi atgriezīsies Latvijā, nebūs jāgaida ilgi. To mēs iezīmējam kā ļoti nopietnu tendenci," norādīja Ķuzis.

Pirmdien pie Ķuža viesojies "Eiropol" (Eiropas policijas biroja) direktors, un abas amatpersonas šo jautājumu pārrunājušas.

"Kā parasti pirmā iezīmējas Lietuva kā tāda donorvalsts no noziedznieku viedokļa. Direktors jau izteica zināmas bažas par Latvijas iedzīvotājiem, kas ārzemēs kļūst par noziegumu veicējiem. Risks ir vērsts uz kibernoziegumiem, kas ir vērsti pret banku sistēmām un iekļūšanu dažādās sistēmās," uzsvēra Ķuzis.

Plašsaziņas līdzekļos regulāri izskan informācija par ārzemēs dzīvojošo Latvijas iedzīvotāju aizturēšanu aizdomās par dažādiem nodarījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!