Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš ceturtdien tiksies ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (RP), lai pārrunātu nozares aktualitātes, liecina prezidenta darba kārtība. Ar ministru paredzējusi tikties arī partija "Reģionu alianse" un pilsētu pārstāvji.

Jau ziņots, ka Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA) nosūtījusi vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, brīdinot, ka būs spiesta prasīt  Sprūdža demisiju, ja viņš nekavējoties neveiks reālas darbības, kas liecinātu par to, ka realizējot sevis iecerētās reformas, tiek ņemti vērā pilsētu argumenti.

Vēstule adresēta Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai (V) un Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V). Tajā lielo pilsētu pašvaldību vadītāji norāda uz neracionālajām reformām, ko virzot Sprūdžs.

Bērziņš ar Sprūdžu runās arī par problēmām, kuru dēļ lielo pilsētu mēri rosinājuši ministra demisiju. Ar ministra iniciēto darbības virzienu nav apmierināti visu deviņu lielo pilsētu vadītāji, jo tas rada draudus tālākai pašvaldību attīstībai, Eiropas Savienības fondu līdzekļu zaudēšanu un apdraud iedzīvotāju labklājību.

Tāpat ar Sprūdžu ceturtdien tiksies partijas "Reģionu Alianse" vadītāji un pilsētu domju pārstāvji, lai pārrunātu šobrīd aktuālos pašvaldību jautājumus, informēja partija.

"Pašlaik plānots pieņemt vairākus pašvaldībām un to iedzīvotājiem nozīmīgus lēmumus, ir būtiski tikties ar ministru, lai izvērtētu situāciju un pārrunātu iespējamos risinājumus un perspektīvu,"  uzskata  partijas priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Partija norāda, ka pašlaik ir jāmeklē risinājumi daudzām problēmām, "piemēram, kaut vai nupat aktualizētajam jautājumam par atkritumu izvešanas izmaksām, kas tieši skar mūsu iedzīvotāju maciņus - ir jādomā, kā nodrošināt saprātīgas cenas.".

Plānots, ka uz tikšanos ieradīsies visi 11 " Reģionu aliansē" esošie pašvaldību vadītāji, kā arī Jūrmalas un Jelgavas pilsētas domju pārstāvji.

Šobrīd "Reģionu Alianse" jau ir pārstāvēta 27 Latvijas pilsētās un novados - Alojā, Ādažos, Babītē, Baldonē, Carnikavā, Garkalnē, Gulbenē, Inčukalnā, Jelgavā, Jūrmalā, Ķekavā, Krimuldā, Lielvārdē, Limbažos, Olainē, Ropažos, Salacgrīvā, Saldū, Sējā, Siguldā, Skrundā, Stopiņos, Talsos, Limbažs, Kandavā, Ozolniekos un Vecumniekos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!