Foto: LETA

Trešdien, 27.novembrī, pēc Valsts prezidenta Andra Bērziņa un Ministru prezidenta Valda Dombrovska ( V) iknedēļas tikšanās, kurā abas amatpersonas pārrunāja aktuālos jautājumus valstī un valdībā, Ministru prezidents paziņoja par lēmumu atkāpties no amata.

Ņemot vērā to, ka šī nedēļa ir sēru un Zolitūdes traģēdijā bojā gājušo bēru nedēļa, kā arī respektējot jaunas valdības veidošanas procesa gaitu, kuras laikā Valsts prezidents plāno tikties ar visiem Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, līdz pirmā sarunu raunda noslēgumam Valsts prezidents aptur jebkādu komentāru sniegšanu par šo tematu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts prezidenta kancelejas Preses dienaskārtībā.

Pēc pirmā sarunu raunda Valsts prezidents informēs žurnālistus par saviem secinājumiem un tālāko attīstības redzējumu.

„Katram pašām, kas ir bijis iesaistīts visu to izšķirošo lēmumu pieņemšanā, kuri varēja ietekmēt Zolitūdes notikumu gaitu, ir jāizvērtē gan sava politiskā, gan morālā atbildība un jāpieņem lēmums, kā rīkoties tālāk," uzskata Valsts prezidents.

Valsts prezidenta Andra Bērziņa izvirzītais mērķis - izveidot jaunu valdību vēl šajā gadā.

Jau vēstīts, ka premjeram Dombrovskim kā vienīgajam atjaunotās Latvijas vēsturē bija izdevies saglabāt premjera posteni trīs valdībās pēc kārtas, vairāku Saeimas sasaukumu laikā.

Dombrovska pirmo valdību apstiprināja 2009.gada 12.martā, otro - 2010.gada rudenī, bet trešo viņa vadīto Ministru kabinetu Saeima apstiprināja 2011.gada 25.oktobrī.

Tagadējais ir 17.Ministru kabinets kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Dombrovskis lēmumu atkāpties no amata pamatoja ar traģēdiju Zolitūdē, kurā dzīvību zaudēja 54 cilvēki, bet vēl vairāki desmiti guva nopietnus ievainojumus.

Šī ir lielākā traģēdija kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!