Foto: DELFI

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šodien, 18.jūlijā, savā pirmajā reģionālajā vizītē viesojās Krāslavā, portālu "Delfi" informē Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests.

Uzsākot vizīti Valsts prezidents Krāslavas pirmās velotūres "Lielās Balvas" pasākumā, sveicot ikvienu dalībnieku, kļūstot par pirmajiem jauno maršrutu veidotājiem, uzsvēra, ka ir būtiski pēc iespējas plašāk izmantot novadā esošās tūrisma pakalpojumu iespējas.

Sarunā ar Krāslavas novada domes deputātiem Valsts prezidents uzklausīja domes priekšsēdētāja Gunāra Upenieka izklāstu par novada aktualitātēm, kā arī nākotnes iecerēm novada attīstībai. 

 Upenieks izcēla robežas nozīmi novada dzīvē. Arī Valsts prezidents atzīmēja drošas robežas attīstīšanu, izsakot cerību, ka iesāktais darbs robežas demarkācijā jau nākamgad tiks pabeigts, un dabā skaidri būs redzama un pārraugāma robeža

Pašvaldības vadītājs izcēla pašvaldības ieguldījumus izglītības jomā, norādot, ka arī valsts līmenī nepieciešams domāt par iespējām vairāk lemšanas tiesību nodot pašvaldību rokās.

Viņš atzīmēja, ka Krāslavai diemžēl joprojām vairāk ir jādomā nevis par savu iedzīvotāju atgriešanu novadā, bet gan par to, lai neaizbrauktu vēl citi. 

Vizītē Krāslavā Valsts prezidents piedalījās arī basketbola spēlē "Ghetto Games" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!