Foto: Reuters/Scanpix/LETA



Valsts probācijas dienesta darbinieki tuvākajā laikā saņems dāvanā scientoloģijas dibinātāja Laionela Rona Habarda grāmatu "labākai dzīvei" "Ceļš uz laimi", informēja grāmatas izplatītāju, fonda "Ceļš uz laimi" pārstāve Vita Smiltiņa.

Fonda "Ceļš uz laimi" pārstāvniecības Baltijas valstīs biedrības "Ceļš uz laimi" pārstāvji nesen tikās ar Valsts probācijas dienesta vadītāju Mihailu Papsujeviču. Sarunas laikā nolemts, ka dienests pieņems 500 grāmatas, kuras izdalīs dienesta darbiniekiem.

Paredzams, ka augustā vai septembrī probācijas dienesta teritoriālo struktūrvienību vadītāji kopsapulcē iepazīsies ar DVD, kurā ir 21 sociālais videoklips par grāmatas "Ceļš uz Laimi" nodaļu tēmām un pilnmetrāžas filmu ar tādu pašu nosaukumu.

Papsujevičs neredz šķēršļus izmantot grāmatu "Ceļš uz laimi" individuālajā darbā ar klientiem, jo saskata grāmatā ietvertās pozitīvās morālās vērtības.

Valsts probācijas dienestā strādā 380 darbinieki un vairāk nekā 20 brīvprātīgie probācijas darbinieki, to skaitā ir gan sociālie darbinieki, gan psihologi, gan citu profesiju pārstāvji. Tā kā dienests praksē izmanto dažādas pieredzes, tas ir atvērts sabiedrisko organizāciju piedāvājumiem.

Scientoloģiju 1954.gadā ASV dibināja zinātniskās fantastikas rakstnieks Rons Habards, un 20 gadus vēlāk tā tika oficiāli atzīta par reliģiju.

Vairākas Eiropas valstis ir atteikušās to reģistrēt kā baznīcu.

Laikraksts "Neatkarīgā" šopavasar vēstīja, ka ar fonda "Ceļš uz laimi" gādību 283 vispārizglītojošās skolās visā Latvijā nonākusi iepriekšminētā grāmata.

Dažās skolās grāmatas izmestas, taču citviet tās izdāļātas skolēniem, dažkārt īpaši neiedziļinoties to saturā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!