Foto: Shutterstock
Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas 93.gadadienā Rīgas dzemdību namā nākuši pasaulē trīnīši, informēja pašvaldības SIA "Rīgas Dzemdību nams" pārstāve Santa Lārmane.

Divi puikas un meitiņa nākuši pasaulē ar ķeizargrieziena palīdzību. Bērniņi atrodas Jaundzimušo intensīvās aprūpes nodaļā, jo piedzimuši priekšlaikus. Rīt jaundzimušos pārvedīs uz Bērnu slimnīcu.

Trīnīšu mamma jūtas labi, informēja Lārmane.

Trīnīšu tētis, rīdzinieks Romāns Akopovs, aģentūrai LETA pastāstīja, ka, uzzinot, ka gaidāms tik kupls ģimenes pieaugums, juties laimīgs un satriekts. Tagad ģimenes galvai ir darba pilnas rokas, jo, kamēr sieva un bērni vēl atrodas slimnīcā, jāveic pēdējie sagatavošanās darbi, lai sagaidītu trīs mazuļus mājās, turklāt jāved vecākais dēls uz skolu.

Akopovu ģimenē jau ir viens puika, kuram ir astoņi gadi un kurš šogad sācis mācīties trešajā klasē, un abi ar tēvu nepacietīgi gaida pārējos ātrāk atgriežamies mājās.

Trīnīšu piedzimšana gaidīta novembra beigās, taču mazuļi nākuši pasaulē 11 līdz 12 dienas agrāk, nekā plānots, pastāstīja Akopovs.

Kā ziņots, pirmie trīnīši šogad piedzima 15.septembrī. Šie divi puisīši un viena meitenīte pasaulē nāca Rīgas Dzemdību namā. 27.septembra vakarā Jēkabpils reģionālajā slimnīcā piedzima vēl vienas trīnītes - visas trīs meitenītes.

Savukārt jau pēc nedēļas, 4.oktobrī, Stradiņa slimnīcā trīnītes piedzima arī kādai jelgavniecei. Turpat Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā vēl vieni trīnīši nāca pasaulē 16.oktobrī, līdz ar to 18.novembrī dzimušie puikas un meitenīte šogad ir piektie trīnīši, kas piedzimuši Latvijā.

Trīnīši šogad piedzimuši arī vienā Īrijas latviešu ģimenē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!