Trešdienas pēcpusdienā uz Vanšu tilta stiprinājumiem atkal uzrāpies jūnija sākumā tiltu "iekarot" jau mēģinājušais Silards. Uz notikuma vietu izsauktie ugunsdzēsēji aculieciniekiem stāstīja, ka pārgalvīgo kapēlētāju atpazinuši - tas ir Silards, kas jau mēģināja uzkāpt uz Vanšu tilta 4.jūnijā.
Rāpjas Vanšu tiltā atkal

Pēc vairāk nekā stundas, kas aizvadīta uz Vanšu tilta stiprinājumiem, tilta iekarotājs Silards piekrita padoties un tika nogādāts lejā. Specvienība pa tilta strēles iekšpusi pacēlās augšā, kur sagaidīja Silardu, palīdzēja viņam nokļūt iekšā un pulksten 21.45 Silardu nogādāja lejā, BNS stāstīja auculiecinieki.

Iespējams, Silards uz tilta atradās jau kopš pulksten 20, taču Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā BNS informēja, ka izsaukums saņemts pulksten 20.26.

Rīgas galvenās policijas pārvaldes preses sekretāre Ieva Zvīdre BNS informēja, ka Silards, kurš pirms dažām dienām atstājis psihiatrisko slimnīcu, lūdzis naktsmājas patversmē, taču no turienes aizraidīts, jo patversmes darbinieki viņu atcerējušies kā agresīvu personu.

BNS jau vēstīja, ka 4.jūnijā Vanšu tilta vantīm vairāku desmitu metru augstumā uzrāpās 1964.gadā dzimušais Silards I. un uz tilta tika apturēta satiksme. Pēc aptuveni divarpus stundu ilgām pārrunām ar Drošības policijas pretterorisma vienības "Omega" darbiniekiem vīrietis piekrita nokāpt lejā un nekavējoties tika nogādāts policijas nodaļā personības noskaidrošanai un pēc tam - psihiatriskajā slimnīcā.

Agrāk septiņas reizes par zādzībām tiesātā, psihiski nelīdzsvarotā 1964.gadā dzimušā Silarda I. "ceļojuma" laikā gandrīz uz trim stundām bija bloķēta pāri Vanšu tiltam kursējošā sabiedriskā transporta kustība, pāri tiltam netika laisti arī gājēji. Par notikušo ierosināta krimināllieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!