Pašvaldības uzņēmums "Rīgas Tilti" līgumu ar apsardzes kompāniju "Koblenz drošība" par patrulēšanu uz Vanšu tilta noslēdzis uz divām nedēļām, kamēr ap vantīm uzstādīs žogus, dzeloņdrātis un signalizāciju, portālam "Delfi" pavēstīja "Rīgas Tiltu" šefs Albins Jasaitis.

Šo divu nedēļu laikā ap vanšu kūļiem paredzēts uzlikt speciālus žogus, kuriem būs pievienota arī signalizācija, uz ko reaģēs Rīgas Pašvaldības policija. Savukārt ap katru vanti apvīs dzeloņstieples. Nepieciešamais aprīkojums pašlaik jau ir pasūtīts, pastāstīja Jasaitis.

Fiziska apsardze uz tilta pēc šo darbu pabeigšanas vairs nebūs, viņš apliecināja.

Arī apsardzes kompānijas "Koblenz" vadītājs Reinis Terinks portālam "Delfi" pastāstīja, ka "Koblenz" ar "Rīgas Tiltiem" par Vanšu tilta apsardzi noslēdzis līgumu uz divām nedēļām. Šajā laikā uz tilta patrulēs divi vai trīs apsargi, kuri sadarbosies arī ar Rīgas pašvaldības policiju.

Tāpat Terinks pastāstīja, ka uzņēmums "Koblenz" Vanšu tilta uzraudzībai ticis izraudzīts no vairāku apsardzes kompāniju piedāvājuma. "Rīgas tilti" rīkojuši cenu aptauju, kā arī bijis pieprasīts, ka apsardze uz Vanšu tilta būtu nodrošināta jau no otrdienas.

To, cik lielu algu darbiniekiem par tilta uzraudzīšanu maksās, "Koblenz" vadītājs neatklāja, paskaidrojot, ka tas ir komercnoslēpums.

Jau ziņots, ka pirmdienas rītā Vanšu tilta virsotni atkal sasniedza kāds jaunietis , bet vēl viens kāpējs naktī apturēts tilta pakājē. Arī naktī uz svētdienu kāds piedzēries vīrietis bija uzrāpies tilta vantīs . Izsaukumu uz notikuma vietu glābēji saņēma pulksten 2:55, bet vīrieti izdevās nocelt un atbildīgos dienestus atsaukt - pulksten 5:45. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu .

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) pirmdien paziņoja, ka jau šonedēļ tilta vantis apvīs ar dzeloņstieplēm un tiltam pieslēgs signalizāciju , lai atturētu kāpējus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!