Foto: DELFI

Lai 2021. gadā atbalstītu Baltkrievijas sabiedrību, Ārlietu ministrija (ĀM) izsludinājusi granta projektu konkursu "Attīstības sadarbības projekti Baltkrievijas pilsoniskās sabiedrības atbalstam", portālu "Delfi" informēja ĀM preses nodaļa.

"Konkurss paredzēts tūlītējas palīdzības sniegšanai personām, kas ir cietušas Baltkrievijas varas iestāžu vardarbības un brīvību ierobežošanas dēļ, kā arī atbalsta sniegšanai pilsoniskās sabiedrības attīstībai, demokrātiskas līdzdalības veicināšanai un mediju brīvības stiprināšanai," paskaidroja ĀM.

Kopā šiem atbalsta projektiem piešķirti 120 000 eiro.

Viens attīstības sadarbības granta projekts var saņemt no 15 000 līdz 40 000 eiro.

Konkursā var pieteikties Latvijā reģistrētas biedrības un nodibinājumi.

Pieteikumi jāiesniedz elektroniski līdz 15. februāra plkst. 23.59. ĀM piebilst, ka pēc termiņa iesniegtie projekti netiks atvērti.

Sīkāku informāciju par konkursu var iegūt, zvanot pa tālruni 67015967 vai rakstot uz e-pasta adresi AttistibasSadarbiba@mfa.gov.lv.

Projekta konkursu uzvarētāju sarakstu publicēs ĀM mājaslapā. Tāpat uzvarētāju sarakstu ĀM izsūtītīs visiem projektu iesniedzējiem.

Jau iepriekš vēstīts, ka kopš 2020. gada augusta Baltkrievijā pēc prezidenta vēlēšanām sākušies protesti pret autoritāro līderi Aleksandru Lukašenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!