Foto: LETA

Nākotnē varētu dubultot nekustamā īpašuma iegādes vērtību termiņuzturēšanās atļaujas (TUA) saņemšanai, to nosakot vismaz 500 000 eiro, šodien žurnālistus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Par to vēl tiks spriests valdības 10.marta sēdē, skatot informatīvo ziņojumu par TUA izsniegšanu pret nekustamā īpašuma iegādi vai ieguldījumu veikšanu.

Premjers arī norādīja, ka tāpat varētu noteikt stingrākus nosacījumus TUA saņemšanai par ieguldījumiem uzņēmējdarbībā - attiecīgajam uzņēmumam būtu jānodarbina vismaz 50 darbinieki un apgrozījumam vajadzētu sasniegt vismaz 50 miljonus eiro. Kā norādīja premjers, nākotnē paredzēts sašaurināt TUA saņemšanas iespējas saistībā ar nekustamā īpašuma iegādi vai ieguldījumu veikšanu.

Pašlaik likumā noteikts, ka nekustamā īpašuma minimālajai vērtībai Rīgā vai tās apkaimē, kā arī ne vairāk kā divu nekustamo īpašumu vērtībai pārējā Latvijas teritorijā ir jābūt ne mazākai kā 250 000 eiro, lai pircējs varētu pretendēt uz TUA.

Vēstīts, ka koalīcija apsver iespēju celt slieksni TUA saņemšanai, iegādājoties nekustamo īpašumu vai ražojošus uzņēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!