Foto: DELFI

Otrdien valdība uzklausīs ekspertus un varētu lemt par vēl stingrākiem pasākumiem Covid-19 ierobežošanai, pirmdien LTV sacīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

"Ja iet tā, kā gāja šajās brīvdienās, nav izslēgts, ka ierobežojumi tiks papildināti," sacīja Viņķele.

Pilnīgi skaidrs, ka līdzšinējie ierobežojumi netiks mīkstināti, turpināja ministre. Viņa arī apstiprināja, ka "premjers ir ļoti nobriedis un gatavs lēmumam visu izglītību likt attālināti".

Visu noteiks cilvēku gatavība ievērot ierobežojumus un ekspertu ieteikumi. Striktāki ierobežojumi varētu skart skolas, veikalus, cilvēku pulcēšanos, atzina ministre. Kā piemēru viņa minēja Austriju, kur cilvēki nevar atrasties ārpus savām mājām bez nopietna iemesla.

Jau ziņots, ka sestdien veikti 4058 Covid-19 testi, reģistrēti 316 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Latvijā kopā saslimušas 10547 personas un 1515 izveseļojušās. Līdz šim kopumā ziņots par 123 personu nāvi, kurām bijusi apstiprināta inficēšanās ar Covid-19.


Jau vēstīts, ka piektdien, 6. novembrī, Ministru kabineta ārkārtas un Krīzes vadības padomes kopsēdē, izskatot virkni ar Covid-19 izplatības ierobežošanu saistītos jautājumus, Ministru kabinets pieņēma rīkojumu izsludināt valstī ārkārtējo situāciju no pirmdienas, 9. novembra.

Valdība lēmusi izsludināt visā valsts teritorijā ārkārtējo situāciju uz četrām nedēļām jeb laiku no 9. novembra līdz 6. decembrim.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!