Lai uzlabotu pirmsskolas izglītības iestāžu ēku tehnisko stāvokli, Rīgas domes Īpašuma departaments šovasar plāno vienlaikus veikt remontdarbus vairāk nekā 100 pašvaldības bērnudārzos, informēja departamenta preses sekretāre Liene Pētersone.

Darbu gaitā paredzēts mainīt gan pirmsskolu izglītības iestāžu logus un ārdurvis, siltināt ēku fasādes, renovēt energoapgādes, ūdensvada un kanalizācijas sistēmas, labiekārtot bērnudārzu teritorijas, gan arī ierīkot ugunsdrošības signalizācijas un veikt pilnu virtuves bloku renovāciju.

Lai mazinātu bērnudārzu rindas, Īpašuma departaments šī gada laikā plāno atvērt arī trīs jaunus pašvaldības bērnudārzus, tādējādi ar vietām pašvaldības dārziņos papildus tiks nodrošināti gandrīz 700 bērni.

Renovējot bijušo pirmsskolas izglītības iestādes ēku Skuju ielā 14, šā gada septembrī durvis vērs pašvaldības bērnudārzs "Blāzmiņa". Bērnudārzs pēc atjaunošanas būs paredzēts 262 bērniem. Šogad sākta arī Kultūrvidusskolas bijušās ēkas Viestura prospektā 57 renovācija, kuru līdz gada beigām paredzēts pārbūvēt par pirmsskolas izglītības iestādi 208 bērniem.

Šī gada 1.septembrī ekspluatācijai tiks nodots arī pavisam no jauna celtais bērnudārzs Valdeķu ielā 58a. Atbilstoši tehniskajam projektam bērnudārza ēkā būs rotaļu un guļamtelpas 226 pirmsskolas vecuma bērniem, kā arī telpas radošām un sporta nodarbībām.

Otrdien, 2.jūnijā, plkst.12.30 Rīgas domes pārstāvji plāno apmeklēt pašlaik renovācijas procesā esošo pirmsskolas izglītības iestādi "Blāzmiņa" Skuju ielā 14, kā arī plašāk informēt par šovasar plānotajiem remontdarbiem pašvaldības izglītības iestādēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!