Valsts Civildienesta pārvalde (VCP) nepiekrīt Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāra Jura Rekšņas pārcelšanai citā amatā ārpus iekšlietu sistēmas.
Šādu lēmumu VCP pieņēmusi pēc atbildes saņemšanas no Ģenerālprokuratūras, taču sīkākus komentārus šobrīd nesniedz, aģentūru pirmdien informēja pārvaldes priekšnieka palīgs sabiedriskajās attiecībās Gints Lazdiņš.

Rekšņa pirmdienas rītā norādīja, ka turpinās strādāt, "it kā nekas nebūtu noticis". Viņš sacīja, ka VCP pieņēmusi "normālu lēmumu". "Man nebija šaubu par tādu iznākumu," sacīja viņš.

Savukārt iekšlietu ministrs sacīja, ka vēl nav saņēmis VCP atzinumu un tādēļ komentārus pagaidām nesniegs.

Iekšlietu ministrs Māris Gulbis aicināja VCP izvērtēt iespēju Rekšņu uz laiku pārcelt darbā ārpus iekšlietu sistēmas, pamatojot to ar vēlmi izvērtēt Rekšņas atbildību krimināllietā par informācijas noplūdi. Pirms lēmuma pieņemšanas VCP lūdza lietu izmeklējošo prokuroru informēt par atklātajiem Rekšņas pārkāpumiem, taču prokuratūra pārkāpumus viņa darbībā līdz šim nav konstatējusi.

Prokurors Sergejs Petruhno atbildē VCP norādījis, ka neuzskata par nepieciešamu Rekšņu pārcelt citā amatā, tomēr uzsvēra, ka lietas izmeklēšana vēl turpinās un galīgo slēdzienu varēs sniegt pēc izmeklēšanas beigām.

Pērn Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ierosināja krimināllietu, kurā par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, radot smagas sekas, un neizpaužamu ziņu izklāstīšanu apsūdzēta nu jau bijusī IeM Informācijas centra Uzskaites nodaļas priekšniece Vija Jermačenko. Janvāra vidū saistībā ar notikušo Gulbis lūdza VCP izvērtēt iespējas Rekšņu pārcelt citā amatā ārpus iekšlietu sistēmas. Ja tas notiktu, Rekšņa solīja rakstīt atlūgumu.

Vairāki no dokumentiem, kas atrasti kratīšanā aizturētās Jermačenko mājās, ir arī ar Satversmes aizsardzības biroja (SAB) un Drošības policijas simboliku. SAB apliecina, ka viens no kratīšanā atrastajiem dokumentiem ir viltots - it kā SAB vārdā sūtīta vēstule toreizējam Valsts policijas priekšniekam Rekšņam ar atzīmi "slepeni".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!