Foto: F64
Vairāki desmiti cilvēku, starp kuriem ir daudzu Latgales pašvaldību vadītāji, uzņēmēji un dažādu iestāžu vadītāji, ir parakstījuši aicinājumu par Latgales reģionālās partijas izveidi, pastāstīja Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs.

Aicinājumu par partijas izveidi ir parakstījusi Ludzas novada domes priekšsēdētāja Alīna Gendele, Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs, Dagdas novada domes priekšsēdētājs Viktors Stikuts, Preiļu novada domes priekšsēdētājs Aldis Adamovičs, Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Ināra Ņiuļina, Saeimas deputāts Jānis Lāčplēsis, Daugavpils mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks, vairāki citi Latgalē pazīstami cilvēki.

"Pagaidām gan vēl nav īsti zināms, kāds būs jaunveidojamās partijas nosaukums - Latgales partija vai Latgales reģionālā partija, bet Latgales vārds partijas nosaukumā būs obligāti. Tāpat pagaidām vēl nav galīgi izlemts, vai partija tiks veidota pilnīgi no jauna vai uz partijas "Vienoti Rēzeknei" bāzes, mainot tās nosaukumu, statūtus un paplašinot dalībnieku loku," stāstīja Adamovičs.

Galveno uzsvaru savā darbībā partija plāno likt uz Latgales un Latvijas ekonomisko problēmu risināšanu. Partijas darbībā tiks aicināti iesaistīties dažādu tautību, vecuma un sociālo slāņu iedzīvotāji. Valodu jautājumā partija iestāsies par latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu. Lielu uzmanību partija veltīs arī Latgales kultūras un tradīciju izkopšanai.

Latgales partijas dibināšanas kongress tiek plānots maija pirmajā pusē. Par saviem uzdevumiem partija izvirzījusi piedalīšanos pašvaldību, bet pēc tam - arī Saeimas vēlēšanās.

Jau ziņots, ka pagājušā gada nogalē 21.novembrī un šā gada sākumā 14.janvārī Daugavpilī tika izveidotas divas jaunas partijas - "Attīstības partija" un "Mūsu partija". Par "Attīstības partijas" valdes priekšsēdētāju tika ievēlēta Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, bet par - "Mūsu partijas" valdes priekšsēdētāju - Daugavpils domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska.

"Attīstības partija" ir centriska partija, kas atbalsta uz ģimenes un garīgām vērtībām balstītas saliedētas sabiedrības izveidi, ekonomisko attīstību, investīciju klimata uzlabošanu un iniciatīvas paplašināšanos biznesā. Par savām prioritātēm partija izvirzījusi labklājību ģimenē, izglītotu un veselu sabiedrību. Par saviem uzdevumiem partija izvirzījusi piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, vēlāk - Saeimas vēlēšanās un darbu Daugavpils un reģiona jautājumu risināšanā.

Jankovska "Mūsu partiju" raksturojusi kā kreisi centriski orientētu politisko spēku, kurš negrasās lūgt valdībai pabalstus, bet gan veicināt jaunu darba vietu izveidi, lai cilvēki paši spētu nopelnīt sev iztiku. Šim nolūkam partija ieplānojusi izstrādāt atbalsta programmu jauniem cilvēkiem, kas beiguši augstskolu un kam nav darba pieredzes, kā arī atbalstīt pirmspensijas vecuma cilvēkus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!