Arī atkārtotās pārbaudēs Tukuma rajona Lapmežciema pagastā atklāti vairāki ar kāpu apbūvi saistīti pārkāpumi, tāpēc vides ministrs Raimonds Vējonis atbalsta pagastveča Edmunda Pētersona atstādināšanu no amata.
Vējonis teica, ka janvārī Vides valsts inspekcija pārbaudījusi Lapmežciema pagasta teritorijā notiekošās būvniecības likumību kāpu aizsargjoslā un konstatējusi vairākus pārkāpumus būvatļauju izsniegšanā un plānojuma pieņemšanā. "Tie pārkāpumi, kas tika pagājušogad konstatēti, arī šogad ir vēlreiz apstiprinājušies," sacīja ministrs.

Aģentūras BNS rīcībā esošajā vēstulē reģionālās attīstības un pašvaldību ministram Ivaram Gateram Vējonis norāda, ka konstatēta "virkne atkārtotu aizsargjoslu likuma un teritorijas plānošanas likuma pārkāpumu pagasta padomes un tās institūciju darbībā".

"Manuprāt, ņemot vērā to, ka iepriekšminētie likumu pārkāpumi ir atkārtoti un sistemātiski, ir pamats izvērtēt Lapmežciema pagasta padomes priekšsēdētāja atcelšanas iespējamību," vēstulē kolēģim raksta Vējonis.

Jau vēstīts, ka Vides aizsardzības klubs (VAK), kura pārstāvji šaubīgus kāpu apbūves gadījumus Lapmežciemā konstatēja jau pirms gada, janvārī lūdza Gateram atstādināt Pētersonu. VAK arī pauda sašutumu, ka pašvaldību ministrija ilgstoši nereaģē uz ziņām par pagastā pieļautajiem pārkāpumiem.

VAK uzsvēra, ka Lapmežciemā notiek plaša būvniecība bez Ministru kabineta atļaujām par meža zemju transformāciju. Pagasta būvvalde izdod būvatļaujas bez nepieciešamajiem saskaņojumiem, ignorējot Ķemeru nacionālā parka atzinumus, tiek ignorētas arī vietējo iedzīvotāju un VAK vēstules, ierosinājumi un protesti, uz tiem pat neatbildot likumā noteiktajā kārtībā.

Pēc VAK aicinājuma atstādināt Pētersonu vides, pašvaldību, ekonomikas un zemkopības ministri vienojās vēlreiz izvērtēt šaubīgo būvniecību kāpās, lai izvērtētu, vai Lapmežciema pašvaldības amatpersonām jāpiemēro kāds sods.

Savukārt Pētersons iepriekš noraidīja VAK pārmetumus un pauda sarūgtinājumu par "sacelto ažiotāžu ap šo lietu". Viņš sacīja, ka nekādi pārkāpumi viņa darbībā nav pierādīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!