Foto: F64

Pašreizējais aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) ir gatavs uzņemties ministra amata pienākumus arī nākamajā valdībā, jo uzskata, ka Latvijai ir jāstiprina pašaizsardzības spējas, pavēstīja ministra padomniece Aija Jakubovska.

Ņemot vērā, ka sarunas par iespējamo valdības modeli ir tikai sākušās, nekāda detalizētāka informācija pagaidām sniegta netiks.

Vējonis norāda, ka Latvijas aizsardzībā ministrija jau sākusi ieviest Velsas samitā izvirzītos uzdevumus. Tuvāko divu gadu laikā, ja konsekventi tiks pieņemti lēmumi un turpināti uzsāktie darbi, Latvija būs spējīga noteikt gaisa robežas pārkāpšanu zemo lidojumu amplitūdā un notriekt pārkāpējus, sauszemes spēkiem būs bruņutransports un profesionāli ekipētas paaugstinātas gatavības Zemessardzes rotas.

"Vienlaikus ir jāsāk darbs pie bruņoto spēku kaujasspēju paaugstināšanas, un tas ir tuvāko piecu gadu uzdevums. Nevajadzētu būt šķēršļiem arī sāktajam darbam pie jaunsardzes stiprināšanas, jo priekšvēlēšanu laikā tam tika pausts vienprātīgs visu partiju atbalsts," norāda Vējonis.

Vēl viens nozīmīgs darbības virziens ir sadarbība NATO ietvarā - Latvijai gan jāpiedalās un jārīko mācības, gan arī jāattīsta uzņemošās valsts infrastruktūra.

Ministrs plāno sniegt detalizētu informāciju par amatā paveikto, uzsāktajiem darbiem un Latvijas drošībai nozīmīgiem projektiem oktobra otrajā pusē.

Vējonis par aizsardzības ministru kļuva gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!