Aptuveni 30 sabiedrībā pazīstami cilvēki vēlas izveidot nacionāli patriotisku organizāciju, kuras mērķis būtu radīt latvisku Latviju.
Tas teikts pirmdien izplatītajā vēstījumā, ko parakstījuši vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, to vidū atmodas laika aktīvists Eduards Berklavs, rakstnieks un publicists Gunārs Birkmanis, 7.Saeimas deputāts Oskars Grīgs, vairāki žurnālisti, nacionālo karavīru apvienības biedri, literāti un mākslinieki.

"Nacionāli patriotiskā audzināšana ļaus latvju jaunatnei atgūt to pasaules uzskatu, kas nepieciešams, lai arī nākotnē Latvijas īstie saimnieki joprojām būtu latvieši," teikts vēstījumā.

Vēstījumā izteikta kritika projektam "Par sabiedrības integrāciju Latvijā", kas "Latvijā drīzā nākotnē grib likvidēt latviešu kultūras un latviešu valodas pamatnozīmi un pamattiesības". Autori nosoda šo projektu un paziņo, ka visiem nevarmācīgās pretestības spēkiem stāšoties pret to.

Savā vēstulē tās autori aicina visus, "kam rūp Latvijas nākotne", piedalīties nacionāli patriotiskās politiskās organizācijas veidošanā un uzsver, ka "iecerētā politiskā kustība jau pašā sākumā ir par latviešu draudzību un sadarbību ar visām citām nācijām, kas ievēro latviešu vēsturiskās tiesības".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!