Foto: Valsts policija
Valdība otrdien Valsts policijas priekšnieka amatā iecēla iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) virzīto līdzšinējo VP Galvenās administratīvās pārvaldes priekšnieku Arti Velšu.

Velšs ir ieguvis doktora grādu Rīgas Stradiņa universitātes doktora studiju programmā "Juridiskās zinātnes". Karjeru policijā Velšs sāka 1993.gadā, kad sāka strādāt Jūrmalas policijas pārvaldes Patruļdienesta rotā. Viņa izdienas laiks Iekšlietu ministrijas sistēmas iestādēs pārsniedz 17 gadus.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V) atzīst, ka Velšs ar savu līdzšinējo dienesta gaitu pierādījis, ka ir spējīgs uzņemties atbildību. Viņam būs jāturpina līdzšinējā VP priekšnieka īstenoto reformu ieviešana, kā arī jāatjauno sabiedrības uzticība policijai, cieši sadarbojoties ar sabiedrību un policistu intereses pārstāvošajām nevalstiskajām organizācijām.
"Tieši no jaunā Valsts policijas priekšnieka būs atkarīgs tas, cik droši un pasargāti jutīsies mūsu sabiedrība un cik pārliecināti par savu rītdienu būs dienestā esošie," norāda Mūrniece.

Velšam būs jāmotivē labākie dienestā strādājošie un jāizskauž negodprātīgie darbinieki, būs jāskaidro sabiedrībai policijas pieņemtie lēmumi un jāuzlabo policistu komunikāciju ar sabiedrību. Tāpat viens no uzdevumiem būs panākt operatīvāku policijas reaģēšanas laiku, norāda Mūrniece.

Iekšlietu ministre atzīst, ka no Velša tiek sagaidīta cieša sadarbība ar sabiedrību, zemessargu iesaistīšana policijas darbā, kā arī reģionos strādājošo policistu atpazīstamības veicināšana, sekmējot sabiedrības uzticību policijai. Tāpat būs svarīgi veikt preventīvo darbu, stiprināt iecirkņa inspektoru institūciju, palielinot policistu skaitu tajos.

Jau ziņots, ka līdzšinējais VP priekšnieks Valdis Voins iesniedza atlūgumu, lai pārietu darbā uz jaunveidojamo Ostas policiju.

Mūrniece risināja pārrunas ar pieciem Valsts policijas priekšnieka amata kandidātiem: Rīgas reģiona policijas priekšnieku Intu Ķuzi, VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieku Guntaru Marķitānu, Velšu, VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku Raulu Kviesīti un VP Policijas koledžas direktoru Aigaru Evardsonu.

Voins kļuva par policijas priekšnieku 2009.gada martā, stājoties Alda Lieljukša vietā. Pirms tam Voins bija VP priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, bet vēl pirms tam vadīja Rīgas kārtības policiju, Ceļu policiju un Valsts Apsardzes dienests dienesta priekšnieks, kā arī bija Latvijas Policijas akadēmijas 1.mācību posma priekšnieks

Karjeru iekšlietu sistēmā Voins sāka 1980.gadā kā Ugunsdrošības un glābšanas dienesta Mācību centra priekšnieka vietnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!