Foto: DELFI Aculiecinieks

"“Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā" Ventspilī atjaunoti datortomogrāfa izmeklējumi un pilnībā atjaunots uzņemšanas nodaļas darbs, līdz ar to Ventspils slimnīca darbojas bez ierobežojumiem, pastāstīja pašvaldībā.

Slimnīcas galvenais ārsts Dainis Gīlis norāda, ka Uzņemšanas nodaļas darba atjaunošana nozīmē, ka arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests pacientus, kuriem nepieciešama neatliekamā palīdzība, atkal var hospitalizēt Ventspils slimnīcā.

No trešdienas atsākta arī ambulatorā pacientu pieņemšana acu un ginekoloģijas nodaļās.

Jau ziņots, ka Ventspilī slimnīcai spēcīgais vējš pirmdienas norāva daļu jumta seguma vairāk kā 2000 kvadrātmetru platībā un tas nokrita uz automašīnām. Automašīnās cilvēki nav atradušies. Slimnīcas valde informēja, ka jumta segums norauts korpusam, kurā atrodas ginekoloģijas, dzemdību un intensīvās terapijas nodaļas. Zem skārda jumta pārsega atrodas otrais lēzenais jumts ar bituma segumu, līdz ar to nav paredzama masīva lietus ūdens plūsma slimnīcas telpās. Slimnīcas ēka ir apdrošināta, pēc seku likvidēšanas, tiks veikta vētras nodarīto zaudējumu aprēķināšana.

Pēc negadījuma par ārkārtas situāciju tika informēts Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un pacienti, kuriem nepieciešama neatliekamā palīdzība, tiks hospitalizēti citās slimnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!