VAS "Latvijas Pasts" uzsācis pasta pakalpojumu starpniecības pilotprojektu, lai izvērtētu, cik efektīva un klientiem ērta būtu pakalpojumu sniegšana ne tikai pasta nodaļās, bet arī veikalos un degvielas uzpildes stacijās, informē uzņēmums.

Pilotprojektu iecerēts īstenot Īlē, Ukros, Audriņos, Bērstelē un Ģikšos. Lai veiktu dažādu iespējamo starpniecības modeļu pārbaudi, pilotprojekts norisināsies atšķirīgās starpniecības modeļu vidēs – veikalos, degvielas uzpildes stacijās vai pašreizējo pasta nodaļu telpās.

Pašlaik "Latvijas Pasts" kopā ar Latvijas Tirgotāju asociāciju un Latvijas Degvielas tirgotāju asociāciju izvērtē iespējamos sadarbības partnerus, kuri spētu kvalitatīvi nodrošināt starpniecības pakalpojumus – pasta pakalpojumu sniegšanu mazāk apdzīvotās teritorijās.

Pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss norāda, ka "pilotprojekta realizācija ļauj katram sadarbības partnerim izveidot atbilstošu modeli, kas palīdzētu noteikt veiksmīgākos risinājumus starpniecības pakalpojumu sniegšanai nākotnē". "Mēs vēlētos, lai pilotprojekts norisinātos visā Latvijā – Latgalē, Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē," norāda Veiss.

Pēc pilotprojekta Pasts uzsāks plašāku starpnieku piesaisti.

Jau vēstīts, ka decembra beigās valdība nolēma lauzt līgumu ar uzņēmumu "Mono", kas paredzēja veidot kopuzņēmumu tā dēvētās "pasta bankas" izveidei, līdz ar to pasta nodaļu turpmāko apsaimniekošanu atstājot paša LP ziņā vai arī atsevišķas nodaļas uzticot mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Līdz ar šo lēmumu LP pasta nodaļu apsaimniekošanu paturēs savās rokās, un šo gadu cer nostrādāt "gandrīz bez zaudējumiem".

Tikmēr SIA "Mono" decembra sākumā Rīgas rajona tiesā iesniedza prasību pret LP par sadarbības līguma neizpildi.

LP valde oktobra vidū noraidīja toreizējā satiksmes ministra Aināra Šlesera laikā uzsākto Pasta bankas izveides projektu, rosinot izskatīšanai valdībā virzīt Pasta bankai alternatīvu uzņēmuma attīstības scenāriju. LP skaidroja, ka Pasta bankai alternatīvs uzņēmuma attīstības scenārijs tika izstrādāts Ministru kabineta uzdevumā, jo noteiktajā termiņā nebija veiktas sadarbības līgumā ar projekta stratēģisko partneri - SIA "Mono" - paredzētās darbības. Tai skaitā noteiktajā termiņā nebija noslēgts uzņēmuma pārejas līgums, kas noteiktu pasta nodaļu nodošanas kārtību kopīgi dibinātajai a/s "Latvijas pasta nodaļu tīkls".

Jau vēstīts, ka Šlesera laikā parakstītā vienošanās ar SIA "Mono" paredzēja Pasta bankas izveidi, pakāpeniski nododot pasta nodaļas visā Latvijā jaunajam uzņēmumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!