Foto: Publicitātes foto
Veselības inspekcija atļāvusi peldēties Gaujas peldvietā Siguldā un Kovšu ezera peldvietā, abās vietās veiktas pārbaudes un atzīts, ka peldūdens analīžu rezultāti atbilst normaiun ūdens kvalitātes ir laba.

Kā vēsta Veselības inspekcijas pārstāvji, Gaujas upes peldvietā Siguldā peldvietā mikrobioloģiskā piesārņojuma epizode ir beigusies, un ar trešdienu, 10. augustu, peldvietā atļauts peldēties. Veselības inspekcijas speciālisti šonedēļ ūdens paraugus Gaujā ņēma atkārtoti, pēc tam, kad 4. augustā ūdens kvalitātes dēļ inspekcija noteica aizliegumu peldēties šajā peldvietā.

Pēc atkārtotajām analīzēm, peldūdens kvalitāte ir laba arī Kovšu ezera peldvietā Rēzeknē. Arī šajā vietā no šodienas inspekcija atļauj peldēties.

Kā tika ziņots, inspekcijas speciālisti 1.- 2. augustā ņēma ūdens paraugus mikrobioloģiskiem izmeklējumiem oficiālajās peldvietās.

Veselības inspekcija aktīvajā peldsezonā veic visu 58 oficiālo iekšzemes un jūras peldvietu pastiprinātu uzraudzību. Laboratorijā tiek noteikti mikrobioloģiskie rādītāji: fekālā piesārņojuma indikatori zarnu nūjiņas (E.coli) un zarnu enterokoki, savukārt vizuāli, ūdens paraugu ņemšanas laikā tiek novērtēta ūdens krāsa, pievērsta īpaša uzmanība peldošiem atkritumiem un naftas produktiem ūdenī un zilaļģu savairošanās procesam.

Aktuālajai peldūdens kvalitātei var sekot līdzi Veselības inspekcijas tīmekļvietnē šeit. Oficiālo peldvietu nākošā pārbaude tiks veikta 5. un 6. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!