Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Otrdien, 20.oktobrī, Ministru kabinets atbalstīja trīs miljonu eiro piešķiršanu veselības nozarei, lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar Covid-19 slimības uzliesmojumu un seku novēršanu jūlijā, portālu "Delfi" informēja Veselības ministrijā (VM).

No papildu piešķirtajiem trīs miljoniem eiro – 2,6 miljoni eiro piešķirti veselības nozarei, lai segtu izdevumus par Covid-19 laboratorisko izmeklējumu veikšanu. Jau sākotnējais valdības lēmums piešķirt finansējumu Covid-19 testu veikšanai, ļāvis Latvijā nodrošināt testēšanu ikvienam, kuram ir aizdomas par inficēšanos, atgādināja VM.

Tāpat valdība piešķīra 436 000 eiro ambulatorajiem veselības aprūpes pakalpojumiem. Lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar Covid-19 uzliesmojumu un seku novēršanu, stacionārajiem veselības pakalpojumiem atvēlēti 12 000 eiro.

Jau vēstīts, ka pēdējā diennaktī veikts 4171 Covid-19 tests, reģistrēti 115 jauni saslimšanas gadījumi, kā arī trīs saslimušie miruši, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Mirušie bijuši vecuma grupā no 65 līdz 85 gadiem.

Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem bijis 2,8%.

Latvijā kopā saslimuši 3609 cilvēki, bet 1341 ir izveseļojies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!