Nacionālā radio un televīzijas padomes (NRTP) ikgadējā konkursā par Gada balvu radio un televīzijā šogad pieteikušās 26 televīzijas un sešas radio raidorganizācijas un producentu grupas.
NRTP pārstāve Sanita Blomniece informēja, ka Gada televīzijas raidījumam ir 14 pretendenti, Gada informatīvi dokumentālajam vai analītiskajam raidījumam pieteikti 25 pretendenti, videofilmai - 6, seriālam - 3, ziņu sižetam - 10, izklaides raidījumam - 13, bērnu un jaunatnes raidījumam - 13, titulam televīzijas raidījumu vadītājs - 17, televīzijas žurnālists - 15, televīzijas režisors - 13, televīzijas operators - 11, televīzijas skaņu režisors - 3, televīzijas mākslinieks - 6, televīzijas producents - 8, reģionālās/vietējās televīzijas ziņu raidījums - 5, reģionālās/vietējās televīzijas žurnālists - 8, bet reģionālās/vietējās televīzijas operators - 12 pretendenti.

Gada radio raidījums pulcējis 8 pretendentus, ziņu raidījums - 1, informatīvi dokumentālais vai analītiskais raidījums - 6, mākslinieciskais raidījums - 5, izklaides raidījums - 8, bērnu un jaunatnes raidījums - 7, radio programmu vadītājs - 5, radio muzikālo programmu vadītājs - 5, radio žurnālists - 3, radio režisors - 2, radio skaņu režisors - 3, radio producents - 2, reģionālā/vietējā radio ziņu raidījuma nominācijā nav saņemti pieteikumi, bet reģionālā/vietējā radio programmu vadītājs - 2 pretendentus.

Balvai par mūža ieguldījumu televīzijā ir četri pretendenti, par mūža ieguldījumu radio - trīs, bet uz gada gada kritiķa titulu pretendē četri pretendenti.

Iesniegto darbu vērtēšanu konkursa komisija sāks 28.martā. Komisija strādās trīs dienas viesu namā "Santa" Siguldā. Vispirms katrā nominācijā tiks nosaukti trīs nominanti, kuri sabiedrībai tiks paziņoti 1.aprīlī.

Svētdien, 30.martā, ir paredzēts arī balsojums par konkursa uzvarētājiem. Iespējamie balvu saņēmēju vārdi līdz apbalvošanas ceremonijai netiks izpausti - uzvarētājus nosauks laureātu apbalvošanas ceremonijā 24.aprīlī. Konkursa uzvarētāji saņems naudas prēmijas un mākslinieka veidotās balvas.

Konkursa komisijā ir NRTP priekšsēdētājs Ojārs Rubenis, NRTP locekļi Ilze Pētersone, Imants Rākins un Ilmārs Šlāpins, režisore, Jura Podnieka studijas direktore Antra Cilinska, kino kritiķe Dita Rietuma, Latvijas institūta direktors Ojārs Kalniņš, žurnāliste, SIA "Mikrofona ieraksti" direktore Elita Mīlgrāve, operators, Latvijas Kultūras akadēmijas pasniedzējs Kalvis Zalcmanis, mākslinieks, Latvijas Mākslas akadēmijas lektors Vizuālās komunikācijas nodaļā Ojārs Pētersons, žurnāliste, žurnāla "Una" galvenā redaktore Arta Tone.

Gada balva radio un televīzijā tiks pasniegta sesto gadu. Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas televīzijas un radio raidorganizāciju, neatkarīgo producentu un to grupu, kā arī televīzijas un radio kritiķu profesionālo un radošo aktivitāti, par kvalitātes kritērijiem izvirzot augstvērtīgu veikumu attiecīgajā nozarē vai žanrā.

Pērn par Gada televīzijas raidījumu tika atzīts Latvijas Televīzijas veidotais seriāls "Saldā indes garša", bet par Gada radio raidījumu - Latvijas Radio veidotais "Rīta rondo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!